Revitalizace rybníka Hvížďalka u Spáleného Poříčí začala - FOTO

14.07.2019 13:59

Rybník Hvížďalka u Spáleného Poříčí by měl už v nejbližší době nabídnout návštěvníkům lepší zázemí i přístupy do vody. Revitalizace začala v tomto týdnu.

rybník Hvížďalka

V tomto týdnu odstartovaly první velké proměny u rybníku Hvížďalka u Spáleného Poříčí na Plzeňsku. Cílem je lokalitu zvelebit, aby se místním i dalším návštěvníkům pobyt u vody zpříjemnil.

Architekti ze spolku Pěstuj prostor navrhli  na hrázi terasu s novým přístupem do vody. Na hladině rybníka by se měla také vznášet mola. Všechny změny byly naplánované po společném jednání s místními obyvateli. Během diskuse byl největší zájem o více přístupů do vody. Zaznělo také, že některý z přístupů by mohl být i bezbariérový – ať už pro hůře chodící či lidi na vozíku. Mezi hlavní přání patřila také mola, lavičky a další mobiliář, dětské hřiště, nebo i regulace dopravy v okolí. Řada lidí by ocenila brouzdaliště pro malé děti, pláž a skokánek nebo skluzavku do vody. Zázemí by měly doplnit toalety a paraván na převlékání.

První práce odstartovaly v tomto týdnu. Už před víkendem se začalo s budováním lepších vstupů do rybníka. Práce vrcholí v neděli, kdy je na programu velké společné budování.

FOTO: Pěstuj prostor

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24