QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Řidič kamionu zemřel za jízdy. Nehoda zastavila provoz na D5

04.06.2020 7:12     04.06.2020 9:36

K tragické nehodě došlo ve čtvrtek 4. června ráno na 111,5 kilometru dálnice ve směru na Prahu. Řidič zřejmě dostal infarkt.

1
123

Kamion skončil ve středových svodidlech. Na místo vyjely před sedmou hodinou ráno všechny záchranářské složky. "Kamion stojí přes dva pruhy. Vše nasvědčuje zdravotnímu problému řidiče při jízdě,“ sdělil krátce po nehodě mluvčí Hasičského záchranného sboru Plzeňského kraje Petr Poncar.

Policie potvrdila, že pětatřicetiletý muž zemřel přímo v kamionu. "Řidič kamionu, cizinec, jel s nákladní soupravou po D5 ve směru na Prahu. Z dosud zjištěných informaci vyplývá, že na 112 km při jízdě v mírném stoupání řidič zřejmě v důsledku zdravotní indispozice zkolaboval a při samovolném couvání pak zadní části návěsu havaroval ve středových svodidlech. Nákladní souprava zůstala stát přes oba jízdní pruhy. Řidiči byla poskytována první pomoc kolemjedoucími řidiči, následně i hlídkou dálničních policistu za pomoci defibrilátoru až do příjezdu rychlé záchranné služby. I přesto se jej nepodařilo oživit. Případem se nyní zabývají tachovští kriminalisté,“ popsala událost policejní mluvčí Dagmar Jiroušková.

Nehoda zastavila provoz na dálnici, řidiči museli najet na objížďku. Provoz už se podařilo obnovit v jednom jízdním pruhu, na dálnici se tvoří kolony. Vyprošťovací práce by měly trvat do zhruba 11 hodin.

FOTO: HZS PK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24