QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Řidič nadýchal téměř tři promile, se svým vozem naboural další

25.05.2021 11:42

Jednalo se sice o banální nehoduv obci Rybník na Domažlicku, muž si ale zadělal na pořádný problém. Usedl za volat totiž značně opilý, nameřeno mu bylo téměř 3 promile. Další muž řídil opilý v Rokycanech.

1

Policisté řeší dopravní nehodu v obci Rybník na Domažlicku. "K dopravní nehodě na místní komunikaci v obci Rybník v prostoru před domem č. p. 17 došlo dne 23. května 2021 v 19:10 hodin. Jednačtyřicetiletý řidič osobního automobilu Škoda Octavia při couvání od levého okraje komunikace před vchodem do domu narazil zadní částí do osobního automobilu Dacia Duster, který tam zaparkovala jeho majitelka," popisuje mluvčí policie Dagmar Brožová.

Řidič se dobrovolně podrobil dechové zkoušce. "Odborné měření ověřeným analyzátorem alkoholu ukázalo pozitivním výsledek 2,94 promile alkoholu v krvi. Policisté řidiče zajistili a převezli do lékařského zařízení, kde se podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve. Škoda na vozidle Škoda Octavia byla vyčíslena na 1 tisíc korun, na vozidle Dacia Duster na 10 tisíc korun. Dopravní nehodu dále šetří policisté Dopravního inspektorátu v Domažlicích," dodala policejní mluvčí.

Další opilý cizinec usedl za volant v Rokycanech v pondělí 24. května. Muž nadýchal téměř 2,5 promile. "Po poledni zastavila hlídka dopravních policistů u benzínové čerpací stanice v Rokycanech řidiče ve vozidle tovární značky Volkswagen Passat. Poté co policisté ztotožnili jednatřicetiletého cizince, vyzvali jej k dechové zkoušce. Ta odhalila, že muž před jízdou požil alkohol. Na displeji přístroje se objevila hodnota bezmála dvě a půl promile alkoholu v dechu," potvrdila mluvčí policie Hana Kroftová. 

ilustrační foto

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24