QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Řidič nerespektoval značení, poškodil převážený bagr i železniční most - FOTKY

26.10.2020 12:22

Muž neodhadl výšku nákladu a převáženým bagrem zachytil o železnou konstrukci železničního podjezdu. Celkové škody se pohybují kolem půl milionu korun.

kout
koutkout1kout2

K dopravní nehodě na silnici v obci Kout na Šumavě došlo v pátek 23. října v 14:15 hodin.

"Čtyřiapadesátiletý řidič nákladního automobilu Volvo s nákladním přívěsem Dufek jedoucí ve směru z centra obce Kout na Šumavě na obec Kdyně při průjezdu pod železničním podjezdem neodhadl výšku nákladu, který byl naložený na přívěsu. Naloženým bagrem Komatsu zachytil železnou konstrukci železničního podjezdu," uvedla mluvčí policie Dagmar Brožová.

Řidič ale dopravní nehodu oznámil policii. Po dopravní nehodě řidič zastavil nákladní vozidlo v prostoru nádraží v obci Kout na Šumavě a celou věc oznámil na linku 158. "Policisté při šetření dopravní nehody zjistili, že řidič porušil dopravní značku Zákaz vjezdu vozidel, jejichž výška přesahuje vyznačenou mez 3,7 metrů," doplnila Dagmar Brožová důvod nehody.

Provoz na trati byl omezen do 16 hodin. "Nedošlo ke zranění osob, požití alkoholických nápojů u řidiče bylo vyloučeno provedenou dechovou zkouškou," řekla Dagmar Brožová a uvedla také škody, které při nehodě vznikly. "Škoda na nákladním automobilu Volvo nevznikla. Na nákladním přívěsu byla škoda vyčíslena na 5 tisíc korun, na přepravovaném bagru Komatsu vznikla škoda 95 tisíc korun, na mostní konstrukci byla škoda vyčíslena na 400 tisíc korun."

Foto: PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24