QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Řidič ovlivněný silnou dávkou alkoholu naboural do zaparkovaného auta Hyundai

09.11.2020 10:16

Mladý muž narazil do zaparkovaného auta v ulici Markova v obci Kdyně. Jednou z pravděpodobných příčin je přítomný alkohol v krvi. Pachatel totiž nadýchal opakovaně přes 2 promile.

Kdyně1

V neděli 8. listopadu krátce před polednem došlo v obci Kdyně v ulici Markova k dopravní nehodě.

"Třiatřicetiletý řidič osobního vozidla tovární značky Volkswagen Passat jedoucí od ulice Rýzmberská přejel do protisměru a čelně narazil do zadní části zaparkovaného osobního vozu Hyundai," uvedla mluvčí policie Dagmar Brožová.

Kdyně

Řidič vozidla Volkswagen při kontrole nepředložil řidičský průkaz. Následně se ale na výzvu policistů dobrovolně podrobil odbornému měření ke zjištění, zda není ovlivněn alkoholem. "Dechová zkouška provedená elektronickým přístrojem byla s pozitivním výsledkem 2,31 promile alkoholu v krvi, opakovaná zkouška ukázala 2,60 promile alkoholu v krvi. Policisté řidiče zajistili a převezli do lékařského zařízení, kde se podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky," ujasnila Dagmar Brožová stav řidiče osobního auta.

Případem se policisté Dopravního inspektorátu Domažlice dále zabývají.

Foto: PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24