QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Řidič popelářského vozu přimáčkl kolegu na stupačce ke sloupu

15.10.2020 14:27

Řidič popelářského vozu narazil při couvání do sloupu elektrického vedení. Při nehodě došlo ke zranění pracovníka, který stál na pravé stupačce. Vozidlo ho přimáčklo ke sloupu.

popelari2
popelari1popelari2popelari3

V obci Čečovice na Domažlicku došlo ve středu 14. října krátce po šesté hodině ranní k dopravní nehodě popelářského vozu. Devatenáctiletý řidič při couvání v nepřehledném úseku narazil do sloupu elektrického vedení. Při nárazu došlo ke zranění pětapadesátiletého pracovníka svozu odpadu, který v tu dobu stál na stupačce.

Vlivem nárazu došlo k přimáčknutí muže na stupačce mezi vozidlo a betonový sloup. "Alkohol u řidiče a pracovníka svozu odpadu byl vyloučen provedenou dechovou zkouškou," sdělila mluvčí policie Dagmar Brožová a doplnila, že zraněného pracovníka převezla záchranka do nemocnice v Plzni.

popelari3

"Šetřením bylo zjištěno, že řidič popelářského vozu nezajistil bezpečné couvání. Ohledáním nákladního vozidla bylo dále zjištěno, že pod stupačku někdo vložil pracovní rukavici a tím vyřadil bezpečnostní čidlo, které by jízdě zabránilo," sdělila Dagmar Brožová.

Při dopravní nehodě došlo ke škodě na nákladním automobilu Mercedes Benz ve výši 20 tisíc korun. Dopravní nehodu dále šetří policisté Dopravního inspektorátu v Domažlicích.

Foto: PČR

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24