Řidič při předjíždění narazil do boku nákladní soupravy

23.10.2020 8:41     23.10.2020 18:15

V pátek 23. října kolem 8. hodiny ranní přijali tachovští policisté hlášení o nehodě na silnici mezi obcemi Částkov a Úšava. Došlo zde ke střetu osobního vozu nákladní soupravou.

1
4231

Z dosavadního šetření vyplývá, že řidič osobního vozu značky BMW předjížděl na nepřehledném úseku před ním jedoucí nákladní soupravu. 

"Při tom ohrozil neznámého řidiče osobního vozu v protisměru, který v reakci na uvedenou situaci vyjel na pravý okraj svého jízdního pruhu a pokračoval dál v jízdě",  uvádí Dagmar Jiroušková na stránkách PČR.

Následně řidič BMW při zařazování se před nákladní soupravu narazil do jejího levého boku. Osobní vůz ve smyku vyjel na pravý okraj vozovky, poté přejel silnici vlevo, kde narazil do svodidel. Po tomto nárazu skončil vůz na levém boku mimo komunikaci.

"Záchranná služba z místa nehody odtransportovala muže ročník 1957 s lehkým zraněním do Fakultní nemocnice na Lochotíně", informoval pracovník ZS.

S oběma řidiči provedli policisté dechové zkoušky s negativními výsledky. Vzniklá škoda byla odhadnuta na 30 tisíc korun, nehodou se policisté nadále zabývají. 

Foto: HZS Plzeňského kraje

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24