QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Řidiče čekají komplikace kvůli rekonstrukci komunikace na Klatovsku - FOTKY

12.04.2021 14:50

Dne 1. dubna byla zahájena stavba „II/191 Janovice – Nýrsko“. Stavba je spolufinancována z programu IROP s předpokládanými náklady 80 mil. Kč. Hotovo by mělo být za 7 měsíců, tedy v listopadu.

oprava silnice Janovice-Nýrsko_SUSPK2
oprava silnice Janovice-Nýrsko_SUSPKoprava silnice Janovice-Nýrsko_SUSPK1oprava silnice Janovice-Nýrsko_SUSPK2oprava silnice Janovice-Nýrsko_SUSPK3oprava silnice Janovice-Nýrsko_SUSPK4

Až do listopadu bude probíhat rekonstrukce komunikace II/191 v úseku mezi obcemi Janovice nad Úhlavou a Nýrsko o celkové délce 6,5 km, která zahrnuje pokládku nových asfaltových vrstev, rekonstrukci propustků, provedení vodorovného značení, osazení směrových sloupků, přestavbu stykové křižovatky sil. II/191 a II/171 za Janovicemi ve směru na Strážov na okružní, rozšíření silnice o levý odbočovací pruh do rozvojové zóny města Janovice nad Úhlavou a rekonstrukci vrchní stavby mostů ev. č. 191-018 přes Petrovický potok a ev.č. 191-019 přes trať ČD č. 183 Plzeň – Klatovy – Železná Ruda – Alžbětín.

Podle Správy a údržby silnic Plzeňského kraje budou stavební práce převážnou část doby výstavby probíhat za částečného omezení silničního provozu s převedením dopravy do jednoho jízdního pruhu. "Při pokládce asfaltových vrstev dojde ke krátkodobým úplným uzavírkám komunikace II/191 s umožněním průjezdu linkových autobusů. V rámci rekonstrukce mostu přes trať ČD dojde i k omezení na síti Správy železnic, konkr. 4 dny úplné výluky a 57 dní pomalých jízd (30 km/hod.)," uvedla SÚSPK.

Realizace stavby přispěje ke zvýšení bezpečnosti účastníků silničního provozu a zvýšení komfortu jízdy. Zhotovitelem stavby je společnost DOPRASTAV a.s., Bratislava, organizační složka Praha a zpracovatelem projektu společnost DOPAS s.r.o., Praha.

Foto: SÚSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24