QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Řidiči, pozor! Na Karlovarské třídě je omezen provoz!

04.10.2021 10:19

Dva měsíce potrvá omezení provozu v Plzni na Karlovarské třídě. Důvodem je výstavba kanalizační šachty pro retenční nádrž Vinice. Uzavřen je i chodník pro pěší.

IMG_4151

Kvůli budování nové kanalizační šachty pro retenční nádrž Vinice došlo k omezení provozu v Plzni na Karlovarské třídě. Omezení potrvá až do 30. listopadu. Výstavba bude probíhat ve dvou etapách.

"Na Karlovarské ulici v blízkosti s ulicí Na Chmelnicích dochází v těchto dnech k částečnému omezení v provozu. Důvodem je výstavba nové kanalizační šachty s názvem "Retenční nádrž Vinice". Z tohoto důvodu je zřízena i provizorní objízdná trasa (viz. plánek). Stavební práce se skládají ze dvou etap, a to výstavby provizorní objízdné trasy a samostatné nové šachty. Omezení bude probíhat až dokonce listopadu 2021," uvádí mluvčí policie Veronika Hokrová a dodává: "Žádáme řidiče a ostatní účastníky provozu, aby respektovali provizorní dopravní značení, chovali se ohleduplně a objízdnou trasou jezdili s maximální opatrností."

V první etapě řidiči projíždějí pouze vnitřním jízdním pruhem. Vnější pruh bude uzavřený, tady se bude stavět provizorní objízdná komunikace, která povede po přilehlém chodníku. "Ten se tedy během stavebních prací zcela uzavře chodcům i cyklistům, ti proto budou muset využít protější stranu a podchod u zdejší tramvajové zastávky," informuje vedení Mětského obvodu Plzeň 1.

Retenční nádržV další etapě budou řidiči jezdit po nově vybudované objížďce. Stávající vozovka bude zcela uzavřena.

Omezení se nedotknou MHD. Nákladní automobilová doprava bude ale odkloněna do Lidické ulice. Objízdná trasa vede až do Studentské.

 

Retenční nádrž_2

 

Foto: ilustrační
Mapy: PČR

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24