Řidiči, pozor! Na rušných křižovatkách v Plzni mohou nastat problémy

04.03.2019 14:58

Nehoda vyřadila z provozu zařízení na křižovatce na Klatovské, odstávka se pak v tomto týdnu dotkne křižovatky Rokycanská - Jateční. Čtěte podrobnosti.

Oprava semaforů Jateční - Rokycanská (6)

Řidiči by v tomto týdnu měli být opět velmi pozorní na některých frekventovaných křižovatkách kvůli problémům se semafory.

Neplánovaně nastaly komplikace na křižovatce u náměstí Míru, kde došlo v pondělí k nehodě. Nikomu se naštěstí nic nestalo, nicméně při nehodě došlo k poškození zařízení. "Při dopravní nehodě na křižovatce Klatovská – 17. listopadu došlo ke zničení chodeckého stožáru dopravní signalizace. Vzhledem k rozsahu poškození a nutnosti instalace nového stožáru včetně základu předpokládáme vypnutí zhruba 2 až 3 dny," potvrdil Josef Brůha, vedoucí oddělení dopravních průzkumů a světelné signalizace Správy veřejného statku města Plzně.

Problémy se světelnou signalizací budou v tomto týdnu také na další křižovatce. A sice na jedné z hodně frekventovaných. Ve středu 6. března budou mimo provoz semafory na křižovatce Rokycanská - Jateční. "Z důvodu odstávky napájení ze strany ČEZ bude vypnuto světelné signalizační zařízení na křižovatce v době od 12 do 15 hodin," pokračuje Josef Brůha. "Předpokládáme, že PČR bude situaci na místě monitorovat a řídit provoz," dodává.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24