Řidička skončila s autem v kolejích, vlak zastavil na poslední chvíli - FOTKY

16.05.2018 8:54

Doslova na poslední chvíli se podařilo zabránit neštěstí strojvedoucímu vlaku, před kterým skončilo auto v kolejích železniční trati. Řidička i tak skončila v péči lékařů.

1
132

Nehoda, která mohla skončit tragédií, se odehrála na silnici mezi Bělou nad Radbuzou a Svržnem na Domažlicku. Řidička skončila s autem v kolejích železniční tratě. Naštěstí strojvedoucí přijíždějícího vlaku byl pohotový.

"Čtyřiadvacetiletá řidička osobního vozidla tovární značky Peugeot jela od Bělé na Svržno, vyhýbala se protijedoucímu nákladnímu vozidlu, najela na pravou krajnici a vyjela mimo pozemní komunikaci, kde se převrátila přes střechu a částečně skončila v kolejišti. V tu dobu přijížděl vlak, strojvedoucí stačil včas zastavit a ke střetu osobního vozidla a vlaku nedošlo," popisuje mluvčí policie Dagmar Brožová.

Ani tak se ale nehoda neobešla bez zranění. Mladá řidička skončila v Domažlické nemocnice. "Požití alkoholických nápojů u ní i u strojvedoucího policisté vyloučili dechovými zkouškami. Škoda na vozidle byla vyčíslena na 30 tisíc korun. Dopravní nehodu dále šetří policisté Dopravního inspektorátu v Domažlicích," dodává policejní mluvčí.

FOTO: Policie ČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24