QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Řidička zavinila srážku s vlakem, z místa ujela! Policie po ní pátrá - FOTKY

11.10.2018 10:57

Policie pátrá po řidičce, která způsobila železniční nehodu na přejezdu a z místa ujela. V době střetu bylo ve vlaku víc jak dvacet cestujících, provoz na železnice se musel zastavit.

1
123

K nehodě došlo v úterý 9. října krátce před čtvrtou hodinou odpoledne na silnici na nezabezpečeném železničním přejezdu bez závor mezi obcemi Srby a Meclov na Domažlicku.

"Neznámá řidička řídila nezjištěný osobní automobil ve směru od obce Srby na obec Meclov. Při příjezdu k železničnímu přejezdu si tato řidička před železničním přejezdem nepočínala zvlášť opatrně, zejména se nepřesvědčila, zda může na železniční přejezd bezpečně vjet. Na poslední chvíli zastavila vozidlo těsně v průjezdném průřezu trati na železničním přejezdu, ale střetu s projíždějícím osobním vlakem jedoucím ze stanice Horšovský Týn do stanice Meclov nedokázala zabránit," popisuje mluvčí policie Dagmar brožová s tím, že řidička hned po nehodě ujela.

Ve vlaku v tu dobu bylo 22 cestujících, nikomu se naštěstí nic nestalo. Provoz na trati mezi Horšovským Týnem a Meclovem se nicméně musel na zhruba hodinu a půl zastavit. Policie nyní po řidičce pátrá a shání i další informace o průběhu nehody.

Případní svědci se mohou přihlásit osobně na Dopravním inspektorátu v Domažlicích, nebo zatelefonovat na číslo 974 331 255, případně na bezplatnou tísňovou linku 158.

FOTO: Policie ČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24