QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

25.04.2024 11:29

Rockové koncerty, vinobraní i taneční kurz! Tachovsko láká na řadu akcí

09.09.2019 11:43

Tachovsko v následujících dnech nabídne opět celou řadu akcí. Vyrazit můžete například na vinobraní, ale chystají se i koncerty nebo zajímavé výstavy. Podívejte se!

IMG_8525

Ve Stříbře zahajují taneční kurz

Stříbro - V úterý 10. září začíná ve stříbrském kulturním domě výuka tance.  Základní taneční kurz se bude konat každé úterý až do prosince, kdy bude závěrečný ples. Mezitím čekají na účastníky kurzu lekce etikety, stolování a také dvě prodloužené.

Budou tvořit obří hmyzí domeček

Černošín - V Černošíně chystají mega akci, tedy přesněji řečeno, mega obří  hmyzí domeček. Ten by měl ozdobit park za tamním motorestem, u kterého je dětské hřiště. Konstrukce domečku má 2,5 metru krychlového a město žádá o pomoc nejenom tamní obyvatele. Pomocníci by měli přijet 13. září v 16.30 hodin do parku za motorestem Vlčák. Každý by měl přinést nějaké přírodniny, tedy krátké klacíky, mech, bodláky, šnečí ulity, mušle, seno, stromovou kůru. Ty pak budou pomocí drátků upevněny do stěn domečku. Nevhodné jsou šišky, protože se teplem otevřou a vytlačují další materiál. Celá akce bude zakončena společným posezením u ohýnku s hudbou.

Jízda o pionýrský šátek

Tachovsko - Stříbrský veterán club v AČR zve na sedmý ročník Jízdy o pionýrských šátek. Start je u stříbrské plovárny 14. září od 8 hodin. Jízda je vypsána pro malé motocykly do 50 ccm vyrobené v bývalém Československu bez omezení roku výroby - např. JAWA pionýr, Jaweta, Stadion adt. Bez babet. Další informace a přihláška na http://www.stribrskyveteranclub.cz, nebo na telefonu 739 037 328.

Prodloužili výstavu autíček!

Černošín - V černošínském muzeu prodloužili výstavu modelů autíček. Miniaturní auta zapůjčil muzeu kladrubský sběratel Eduard Kvasnička, který do svého koníčku získal i svou dceru Janu. Ve výstavě jsou modely českých vozů, ale i těch zahraničních, například prezidentské vozy z Ameriky, Francie.  Zájemci, kteří chtějí výstavu vidět, mají šanci ještě do konce září. Spolu s autíčky bude ještě zahájena výstava tří malířek z Pavlovického ateliéru, která začíná 15. září od 16 hodin.

Po stopách krále Českého lesa

Tachov - Skupina nadšenců pořádá cyklovyjížďku z Tachova na horu Havran na česko německé hranici. Start je v Tachově u střelnice Rychta v sobotu 14. září v 9.30 hodin (v turistickém přístřešku). V nabídce jsou dvě trasy 40 a 50 km, při čemž jedna vede po silnici a druhá terénem. Startovné je padesát korun, kdo má zájem o zapůjčení čipu k měření času, dostane jej na vratnou zálohu 300 korun.

Extra band v Černošíně

Černošín - Skupina Extra band revival zavítá do Černošína na letní parket v muzejní zahradě 14. září od 21 hodin. Vstupné činí 150 korun. V případě nepříznivého počasí bude akce přesunuta do prostoru sálu Motorestu Vlčák.

Vernisáž obrazů v Černošíně

Černošín - Vernisáž obrazů od tří autorek z Pavlovického ateliéru bude zahájena 15. září v 16 hodin v černošínském muzeu. Svá díla představí Jarmila Krynická,  Lenka Vokrojová a Věra Matoušková. Po zahájení výstavy si zájemci můžou vyzkoušet malovaní pod vedením Jarmily Krynické.

Stříbrský bleší trh

Stříbro - V sobotu 21. září od 9 do 12 hodin se bude v bývalé hasičárně na stříbrském náměstí konat bleší trh.

Diskotéka v Besedě

Stříbro - Do let slavných diskoték zavítáte ve Stříbře 21. září. V sále tamní Besedy bude velká diskotéka BEST HITS a začíná ve 21 hodin.

V Tachově vyhlásili soutěž o nejvtipnější fotku

Tachov – Soutěž o nejvtipnější fotku s knihou z dovolené a prázdnin. Soutěž pro děti i dospělé a fotografie můžete odevzdávat v knihovně od 1. června do 14. září. Výsledky budou zveřejněné 23. září.

Benešovice zvou na vinobraní

Benešovice - Obec Benešovice u Stříbra zve na Vinobraní v sobotu 21. září od 20 hodin. K tanci a poslechu zahraje skupina Pády.

Zdeněk Izer míří do Stříbra

Stříbro - Populární bavič Zdeněk Izer opět míří za svými fanoušky do Stříbra. Do kina Slavia zavítá 24. září a "Na plný coole" se rozjede v 19 hodin. Vstupné je 250 korun, předprodej v kanceláři MKS ve Stříbře v prvním patře kina Slavia.

Morčata na útěku

Stříbro - Skupina Morčata na útěku zahraje ve stříbrské Besedě 28. září od 21 hodin. Předkapelou je Agnes rock. Předprodej vstupenek je na smsticket.cz.

FOTO: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24