Rodiče zanedbávali péči, všechny děti musely být svěřeny do Klokánku

16.10.2020 8:51

Rodiče pěti dětí byli obviněni ze spáchání trestného činu. Zanedbávali totiž péči o všechny svoje potomky. Hrozí jim odnětí svobody na pět let, stíháni jsou na svobodě.

foto-qap-cz (78)

Domažličtí kriminalisté v úterý 13. října zahájili trestní stíhání muže a ženy ve věku 29 let. "Byli obviněni ze spáchání trestného činu ohrožování výchovy dítěte spáchaného ve spolupachatelství," uvedl mluvčí policie Dagmar Brožová.

Děti žily s rodiči v nevyhovujících podmínkách. Jejich nejmladší syn, kterému jsou pouhé dva měsíce, měl tak špatný zdravotní stav, že musel být několikrát hospitalizován. "Na počátku roku 2020 závažným způsobem porušili povinnost v péči o svého dvouměsíčního syna, který s rodiči žil v nevyhovujících podmínkách a byl proto rodičům odebrán a svěřen do Klokánku. Před umístěním do tohoto zařízení však byl hospitalizován kvůli svému zdravotnímu stavu a v březnu byl pro výrazné zhoršení letecky transportován do nemocnice v Plzni, kde byl jeho zdravotní stav stabilizován," doplnila informace Dagmar Brožová.

Nepečovali ani o další své čtyři děti ve věku 7 let, 6 let, 5 let a 2 roky. U dětí byla znatelná zanedbaná péče o jejich vývoj a zdravotní stav, nenavštěvovali doporučená lékařská vyšetření. Proto i tyto děti byly odebrány a svěřeny do péče Klokánku.

Nejstarší dcera, která navštěvovala povinnou předškolní výchovu v posledním ročníku mateřské školy, měla zanedbanou docházku, její absenci rodiče ve školce neomlouvali a vytvářeli tak podmínky pro vznik nežádoucích návyků a sklonů.

Za to, že výše uvedené jednání páchali po delší dobu, jim hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až pět let. Obvinění jsou stíháni na svobodě.

Foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24