QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Rodinný dům v Doudlevcích ukrýval pěstírnu konopí - FOTKY

26.06.2019 10:52

Další úspěch v boji s drogovou kriminalitou mají na kontě policisté v Plzni. Odhalili pěstírnu konopí, která se urkývala v jednom z rodinných domů v Doudlevcích.

2
243

Plzeňští policisté se mohou pochlubit dalším úspěchem v boji s drogovými kšefty. Po několika měsících intenzivní práce se jim podařilo odhalit pěstírnu konopí v plzeňských Doudlevcích. Ukrýval ji jeden z rodinných domů. 

"Při domovní prohlídce zajistili ve sklepě, který byl speciálně upravený k pěstování konopí, více než 90 rostlin společně s předměty a látkami určenými k indoorovému pěstování. Rostliny přitom dosahovaly výšky až 124 centimetrů. V souvislosti s tímto případem kriminalisté prověřují 46letého muže, který v domě bydlel," potvrdila mluvčí policie Michaela Raindlová.

Zajištěné rostliny a věci byly předány ke znaleckému zkoumání, kdy odborná expertíza určí přesný obsah THC. Samotné konopí přitom nebylo jediným "problémem", který policisté odhalili. "V pěstírně se ve velkém množství vyskytovaly plísně, které jsou nebezpečné pro zdraví člověka. Při prováděných úkonech policisté odhalili i neoprávněný odběr plynu, kterým je dům vytápěn," dodává policejní mluvčí.

FOTO: Policie ČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24