Rokycanská nemocnice zprovoznila oddělení následné a dlouhodobé péče

08.09.2020 20:33

Nemocnice v Rokycanech má novou lůžkovou kapacitu. V úterý otevřela v nejvyšším patře lůžkového traktu oddělení následné péče, které bude mít zatím 20 lůžek, dalších deset zprovozní ke konci roku.

nemocnice rokycany1

Pokoje jsou nejčastěji třílůžkové a všechny jsou vybavené novými elektricky polohovatelnými lůžky a nočními stolky. První pacienty přijme nově vzniklé oddělení již tento týden. Úprava prostor vyšla na téměř dva miliony korun, které hradil Plzeňský kraj. 

Oddělení poskytne lůžkovou léčebnou ošetřovatelskou a rehabilitační péči buď dlouhodobě nemocným pacientům, nebo pacientům, jejichž stav už nevyžaduje přímo pobyt na lůžku akutní péče, ale zároveň pro ně ještě není vhodná domácí péče. „Jedná se například o chronicky nemocné nebo starší pacienty, kteří potřebují lékařský dohled a pravidelnou ošetřovatelskou péči, nebo o pacienty po úrazech či operacích, kteří po pobytu na chirurgickém oddělení ještě potřebují rekonvalescenci a rehabilitaci přímo v nemocnici," říká ředitel nemocnice Jaroslav Šíma.

nemocnice rokycanyLůžka následné péče vznikla v delší dobu nevyužívaných prostorách, které před tím prošly kompletní rekonstrukcí včetně nových podlah, rozvodů, obkladů či výmalby a jsou vybaveny novým nábytkem, televizory a lůžky. "Je to další z investic, které byly v uplynulých letech dokončeny a které mění postupně vzhled nemocnice i komfort pro pacienty. Zásadní modernizace ovšem čeká nemocnici v dalších letech. V tuto chvíli je vybrán dodavatel projektu kompletní rekonstrukce," informuje náměstkyně vykonávající funkci hejtmana Marcela Krejsová.  

Oddělení má již zajištěný personál pro zprovoznění dvou třetin lůžek (20). Aby mohlo obsadit i zbývajících deset, hledá ještě dvě praktické nebo všeobecné sestry a sanitáře. Kromě odpovídajícího finančního ohodnocení nabízí nemocnice sestrám i náborový příspěvek a zdravotníkům žijícím mimo Rokycany pomoc s hledáním bydlení a další zaměstnanecké benefity.

Fotky: Nemocnice Plzeňského kraje

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24