Rokycany už se ladí do předvánoční atmosféry. Výzdoba přináší i novinky

16.11.2019 16:41

Ulice Rokycan už se začínají připravovat na advent. V závěru tohoto týdne odstartovala instalace vánoční výzdoby. Program slavnostního rozsvícení stromu je hotový.

1
132

Stejně jako další města v regionu už se chystají na zahájení adventu také Rokycany. V ulicích města se začala objevovat vánoční výzdoba. Rozsvícení vánočního stromu je na programu o poslední listopadové sobotě.

"Vánoční výzdobu už dostala kašna a tradičně bude zářit Malé náměstí a rokycanské ulice.Úplně nová vánoční výzdoba bude v Palackého ulici. Ve slavnostně nasvícené Spilce se každou adventní neděli rozzáří jedna svíčka na velkém adventním věnci. Město navíc letos přichystalo pro své obyvatele i návštěvníky několik novinek. Novou výzdobu totiž bude mít vánoční strom na Masarykově náměstí, velký slaměný betlém se rozroste o tři nové postavy a v ulicích bude také víc malých vánočních stromků s tradiční staročeskou výzdobou," říká mluvčí města Tereza Maixnerová.

Adventní trhy v Rokycanech proběhnou od 29. do 30. listopadu. Právě v sobotu pak budou spojené se slavnostním rozsvícením vánočního stromu. Připravený bude také bohatý program. Podrobnosti se dočtete zde. O první adventní neděli, tedy 1. prosince, se pak rozsvítí první adventní svíce na věnci ve Spilce.

FOTO: MÚ Rokycany

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24