QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Rokycany v příštím roce investují do vylepšení bazénu i do parkování

17.12.2019 19:16

O rozpočtu na příští rok už mají jasno v Rokycanech. Kvůli řadě velkých investičních akcí je schodkový. Město se ale tradičně obejde bez úvěrů.

rokycany

Rozpočet na rok 2020 počítá s příjmy ve výši 347,5 milionu korun a s výdaji 463,4 milionu korun. Schodek 115,9 milionu plně pokryje město z vlastních zdrojů.

Rokycanští plánují v roce 2020 celou řadu investičních akcí. K těm největším patří výměna oken v budově nákupního střediska Žďár, která si vyžádá 25 milionů korun. Dalších 11,5 milionu korun je určeno na varovné protipovodňové systémy a za 10 milionů korun město vybuduje lávku v Litohlavské ulici.

Řady vylepšení se dočkají návštěvníci bazénu a koupaliště. "Počítá se s rozšířením parkoviště u plaveckého bazénu a koupaliště za 8 milionů korun, s rekonstrukcí vzduchotechniky na plaveckém bazénu za 3,6 milionu korun a s vybudováním víceúčelového hřiště na koupališti za 4,4 milionu korun,“ sděluje mluvčí města Tereza Maixnerová.

V rozpočtu na příští rok je zahrnuto také 5 milionů korun na parkoviště u starého nádraží, za stejnou částku město opraví fasádu bytového domu v Jeřabinové ulici 403. Do plánu investic zastupitelé zahrnuli také přípojku vody, kanalizace a chodník v parku u Plzeňské brány a vybudování výtahu ve škole T. G. Masaryka.

V příštím roce skončí některé investiční akce, které začaly letos. "Je to například prodloužení ulice V. Nového a rekonstrukce kanalizace v Polní ulici," připomíná Tereza Maixnerová.

Kapitálové výdaje na investiční akce v celkovém objemu 151,2 milionů korun bude město financovat z rozpočtu běžného roku, ze zůstatku předchozích let, z fondu rozvoje bydlení a údržby objektů v městské památkové zóně a z fondu životního prostředí města,“ uzavírá mluvčí.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24