QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Rozdávání Betlémského světla v Plzni provoní punč a vánoční cukroví

17.12.2018 13:49

Také letos se bude v Plzni rozdávat betlémské světlo. Kvůli rekonstrukci katedrály bude ale tentokrát přímo na náměstí. Rozdávání doprovodí i speciální vánoční pohoštění.

Stedry_den_v_Plzni_24.12.2016_107

Betlémské světlo se bude v Plzni rozdávat na náměstí Republiky před vstupem do katedrály 23. a 24. prosince. V letošním roce bude tradiční vánoční záležitost spojená se speciálním pohoštěním.

"Při této příležitosti se s Plzeňany přicházejícími pro světlo setká primátor města Martin Baxa, jenž jim nabídne u katedrály čaj, vánoční punč i cukroví zdarma," potvrdila mluvčí radnice Eva Barborková.

"Rozdávání Betlémského světla je pro mě příležitost potkat se osobně s Plzeňany v předvánočním čase a popřát jim krásné Vánoce a především úspěšný nový rok plný zdraví, pohody a štěstí. Chtěli bychom rozdávání Betlémského světla zpříjemnit skautům i Plzeňanům teplým nápojem a cukrovím,“ říká primátor Martin Baxa. Před katedrálou sv. Bartoloměje bude přítomen v neděli 23. prosince od 14:30 hodin.

Betlémské světlo doputovalo do Plzně v neděli 16. prosince. Mše za přivítání Betlémského světla se uskuteční v neděli 23. prosince v 10:30 hodin v kostele Nanebevzetí Panny Marie. Vydávání Betlémského světla bude připraveno v neděli 23. prosince od 14 do 18 hodin a v pondělí 24. prosince od 9 do 17 hodin ve stanu před vstupem do katedrály, ale i na dalších místech Plzně – v Parku Lochotín, v kostele sv. Jana Nepomuckého, v kostele Nanebevzetí Panny Marie nebo v kostele svatého Martina a Prokopa.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24