QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Rozsáhlá pátrací akce! Nebezpečný muž utekl z Psychiatrické nemocnice

15.04.2021 18:17

Několik policejních hlídek, policejní vrtulník i psovodi... Vše bylo nasazeno do rozsáhlé policejní akce. Policisté pátrali nebezpečném muži, který utekl z Psychiatrické nemocnice v Dobřanech.

vrtulník pátrání

Ve středu 14. dubna odpoledne se v okolí Dobřan uskutečnila rozsáhlá policejní pátrací akce. Na místo se kromě dobřanských policistů dostavilo několik policejních hlídek včetně psovoda se služebním psem. Díky dobrým letovým podmínkám mohl odstartovat i vrtulník s termovizí.

"Krátce před 14 hodinou bylo ze strany personálu zdravotnického zařízení telefonicky oznámeno na OOP Dobřany, že utekl osmadvacetiletý muž, který zde byl hospitalizovaný. Dle oznámení k tomu mělo dojít v době, kdy přecházel muž pod dohledem zdravotnického personálu z jedné budovy do druhé," uvedla tisková mluvčí policie Eva Červenková.

Muž po útěku ukradl v Dobřanech auto. "V průběhu pátrání bylo na linku 158 oznámeno odcizení motorového vozidla značky Peugeot, které majitel nechal nastartované a bez dohledu před svým domem v Dobřanech. Oznamovatel informoval operačního důstojníka, že ve vozidle je instalováno lokalizační zařízení, díky kterému lze určit aktuální polohu auta, tu také policistům poskytl. Vozidlo se mělo nacházet v danou chvíli v Plzni a směřovat k dálnici D5. Do pátrání po vozidle se proto zapojilo několik policejních hlídek," popisuje Eva Červenková.

Muž dojel do Líní, kde hlídky policie následně nalezly odstavené odcizené vozidlo. "Krátce na to zadržely i muže, který se k řízení vozidla doznal. Jednalo se o uprchlého ze zdravotnického zařízení, po kterém policisté pátrali," dodává policejní mluvčí.

Muž skončil v nemocnici v Dobřanech poté, co se pokusil demonstrativně sebepoškodit v policejních celách, kam byl po zadržení eskortovaný kvůli předchozí trestné činnosti.

foto: PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24