Rozsáhlá železniční stavba Lobzy - Koterov je v polovině - FOTKY

23.01.2022 12:06

Jedna z největších železničních staveb v Plzni, rekonstrukce úseku Lobzy – Koterov je v polovině. Na nové zastávce Plzeň-Slovany byla už dokončena spodní stavba nástupiště. Přinášíme aktuální informace.

Lobzy-Koterov_foto QAP (4)
Lobzy-Koterov_foto QAP (4)Lobzy-Koterov_foto QAP (5)Lobzy-Koterov_foto QAP (7)Lobzy-Koterov_foto QAP (1)Lobzy-Koterov_foto QAP (2)Lobzy-Koterov_foto QAP (9)Lobzy-Koterov_foto QAP (10)Lobzy-Koterov_foto QAP (3)Lobzy-Koterov_foto QAP (6)Lobzy-Koterov_foto QAP (8)

Železniční Stavba Lobzy - Koterov je v současné době v polovině. „V polovině dubna budeme překlápět výluku, což znamená, že se začne jezdit po nově zrekonstruované koleji č. 2 a zahájí se stavební práce na koleji č. 1,“ sdělila QAPu mluvčí Správy železnic Radka Pistoriusová.

„Aktuálně probíhají práce na železničním svršku, spodku, železničních mostech v km 346,013 a v km 343,801, dále pak probíhá realizace tunelového objektu, pokládka kabelových tras a montáže zabezpečovací technologie a trakčního vedení,“ vyjmenovala Radka Pistoriusová.

Výluka na trati bude i nadále pokračovat. „V současné době běží nepřetržitá výluka na traťové koleji č. 2 mezi stanicemi Plzeň-Koterov a Plzeň hlavní nádraží, včetně určených staničních kolejí a probíhají doprovodné noční výluky,“ říká Radka Pistoriusová.

V jaké fázi jsou práce na nové zastávce Plzeň-Slovany? „Byla provedena spodní stavba nástupiště. To zahrnuje zřízení podsypu, podkladního betonu, osazení nástupištních prefabrikátů, včetně zásypů. Následně bude provedena pokládka dlažby, osazení a montáž přístřešku, včetně mobiliáře. Dále pak bude osazen orientační, informační, kamerový systém, rozhlas a veřejné osvětlení," upřesňuje tisková mluvčí.

Stanice Plzeň-Koterov bude zrušena od 15. 4. letošního roku, poté ji zastoupí stanice Plzeň-Slovany.

Veškeré práce budou ukončeny v den uvedení stavby do provozu, tedy 30. června 2023. „Následně budou probíhat dokončovací práce jako například zrušení ploch zařízení staveniště, vegetační úpravy a tak podobně. V současné době žádné komplikace nejsou," uzavřela Radka Pistoriusová.

 

foto: QAP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24