QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Rozsáhlý požár apartmánového domu na Brčálníku! Škoda je vysoká - FOTKY

16.07.2020 6:15     17.07.2020 10:33

K požáru rozestavěného apartmánového domu na šumavském Brčálníku vyjeli hasiči ve čtvrtek 16. července po jedné hodině v noci. Škoda dosáhla osmi milionů korun. Příčinou je s největší pravděpodobností nedbalost.

1
142351112

K požáru rozestavěného apartmánového domu  vyjelo ve čtvrtek 16. července postupně devět hasičských jednotek s 16 kusy požární techniky. Případ si převzali kriminalisté.

"Dne 16. července v 01:06 hodin byl na linku tísňového volání oznámen požár novostavby apartmánového domu v Hojsově Stráži. Na místo vyjelo několik jednotek hasičského záchranného sboru a policisté Obvodního oddělení Železná Ruda. Po dohašení byl na místo vyslán policejní psovod se služebním psem - specialistou na vyhledávání akcelerantů a výjezdová skupina klatovských kriminalistů. Při šetření zjistili, že v podkroví při svařování izolační lepenky došlo k zahoření prostoru mezi dřevěnou konstrukcí a sádrokartonem a odtud se požár rozšířil ke krovu domu a po celém podkroví. Škoda byla vyčíslena na 8 milionů korun. Kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu obecné ohrožení z nedbalosti. Případem se dále zabývají," sdělila v pátek 17. července k průběhu vyšetřování policejní mluvčí Dagmar Brožová.

"Krov objektu o rozměrech 30x10 metrů byl kompletně zasažen požárem. Nasadili jsme šest útočných proudů. Škoda půjde pravděpodobně do jednotek milionů korun,“ sdělil ve čtvrtek ráno mluvčí Hasičského záchranného sboru Plzeňského kraje Petr Poncar s tím, že likvidace události byla ohlášena v 7:40 hodin.

Vše se naštěstí obešlo bez zranění. Příčina požáru zatím není jasná. "Na místě je i pes k vyhledávání akcelerantů hoření,“ dodal mluvčí.

Hasiči zůstali na místě jako požární dohled a také, aby případně dohasili skrytá ohniska.

FOTO: HZS PK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24