ŘSD začalo s opravou odpočívadla na D5, hotovo bude na konci července

16.05.2021 12:24

V okolí odpočívky Svojkovice na dálnici D5 ve směru Plzeň byly o víkendu zahájeny práce na instalaci dopravně inženýrských opatření. Plánovaná oprava odpočívky bude zahájena už v pondělí 17. května.

11

Odpočívka už přestávala vyhovovat technickým parametrům, povrchy byly ve špatném stavu a bylo zde málo parkovacích stání pro nákladní vozidla. "Během stavebních úprav tak na odpočívce dojde k výměně povrchu na stáních pro kamionovou dopravu, kdy bude vyměněn asfaltobetonový kryt za kryt cementobetonový. Úpravou projde i napojení vjezdu a výjezdu na odpočívku tak, aby vyhovovalo příslušným normám a umožnilo bezpečnější pohyb vozidel na odpočívce. Dále dojde k úpravě odvodňovacího systému, především v ploše parkovacích stání a na odpočívce bude instalováno nové osvětlení. Součástí stavby je i vybudování opěrné gabionové zdi podél odbočovacího pruhu na odpočívku," uvedl Adam KOloušek z ŘSD.

Stavební úpravy po dokončení oprav výrazně změní rozložení parkovacích míst na odpočívce. Zvětší se počet stání pro nákladní vozidla a zredukovány budou místa pro osobní automobily. Ze stávajících dvaceti míst bude pro nákladní vozidla připraveno 44 míst ke stání. "Rekonstrukci odpočívky pro Ředitelství silnic a dálnic provede společnost Eurovia CS, která ve výběrovém řízení uspěla scenou 57,4 mil. Kč bez DPH. Stavební úpravy by měly být dokončeny na konci července letošního roku," dodal Adam Koloušek.

Foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24