QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Růžového králíka na Lochotíně "zdobí" hákové kříže - FOTKY

02.11.2017 13:57

Obří socha růžového králíka v Plzni na Lochotíně se znovu stala terčem vandalů. Ve čtvrtek se na něm objevily hákové kříže a další symboly. Obvod předá věc právníkovi.

foto-qap-cz (1)
foto-qap-cz (1)foto-qap-cz (3)foto-qap-cz (2)foto-qap-cz (4)foto-qap-cz (5)foto-qap-cz (6)foto-qap-cz (8)foto-qap-cz (9)foto-qap-cz (11)

Sochá růžového králíka, který požírá člověka, se na sídlišti na Lochotíně objevila na začátku roku 2015. Jejím autorem byl student Adam Trbušek. Socha s názvem Panoptikum se už několikrát stala cílem vandalů.

Naposledy králíka zatím neznámý vandal pomaloval nejspíš v noci ze středy na čtvrtek. "Začneme to řešit klasickým způsobem jako v předchozích dvou případech. Spojíme se s autorem, vyhodnotí to a pak se to buď smyje a natře znovu nebo to rovnou přetřou," říká starosta obvodu Miroslav Brabec.

V minulosti vandalové sochu také posprejovali nebo natřeli. Například v září loňského roku se na králíkovi objevily vulgární obrázky (více se dočtete zde). Tentokrát se ovšem objevily symboly, které mohou mít v důsledku větší dopad. Obvod to bude dál řešit s právníkem. "Nafotil jsem to a předáme záležitost právníkovi. Budeme to řešit jako vandalismus. To už ale přece není jen vandalismus, když tam jsou hákové kříže," dodává starosta prvního plzeňského obvodu.

foto-qap-cz (9)

FOTO: QAP.CZ

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24