QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Rychlá jízda: Mladého řidiče transportoval vrtulník do nemocnice - FOTKY

13.05.2021 16:01     13.05.2021 18:15

Všechny záchranné složky vyjely k vážné nehodě jednoho osobního automobilu, řidiče nakonec transportoval vrtulník do plzeňské nemocnice.

náraz do stromu
náraz do stromunáraz do stromu1

Po třetí hodině odpolední došlo k velmi vážné dopravní nehodě u výjezdu ze Sušice na Dobršín. Vozidlo vyletělo ze silnice, narazilo do stromu a po nárazu se zaklínilo pod úrovní silnice. Kvůli závažnému zdravotnímu stavu řidiče k nehodě vzlétl i vrtulník LZS Kryštof 7. "Muže r. 1986 transportujeme letecky ve vážném stavu a se zajištěnými dýchacími cestami na urgentní příjem FN Plzeň," uvedla mluvčí zdravotníků Andrea Divišová s tím, že hasiči muže vynesli na páteřové desce.

Důvodem nehody byla vysoká rychlost a nepřizpůsobení jízdy panujícím podmínkám. "Řidič jel s vozidlem po silnici od Horažďovic na Sušici. Z dosavadního šetření vyplývá, ze před obcí Sušice při projíždění levotočivé zatáčky nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povaze komunikace, na mokré vozovce nezvládl řízení a auto uvedl do smyku. Ve smyku vyjel vpravo, kde mimo komunikaci narazil do stromu. Poté se auto odrazilo a havarovalo pod úrovni komunikace. Dechová zkouška nebyla provedena s ohledem na zranění řidiče, byl proveden odběr krve," dodala mluvčí policie Dagmar Jiroušková.

Škodu policisté odhadli na 40 tisíc korun, nehodou se zabývají klatovští dopravní policisté.

Foto: HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24