QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

S kradenou kartou zamířil k bankomatu! Kamera zachytila podezřelého - FOTKY

20.02.2019 9:57

Policie pátrá po muži, který použil nalezenou platební kartu a vybíral z účtu peníze. Majitel karty přišel o skoro dvacet tisíc. Policie shání svědky!

Plzeňští policisté řeší případ ztracené peněženky, ze které zatím neznámý zloděj použil platební kartu a zamířil s ní k bankomatu. Tentokrát se mu podařilo obrat majitele o skutečně celkem slušnou částku.

"Tohoto jednání se měl dopustit dosud neznámý pachatel tím, že dne 23. listopadu 2018 v době od 23:00 do 23:59 hodin na blíže nezjištěném místě v Plzni si nálezem přisvojil mobilní telefon a peněženku s osobními doklady, finanční hotovostí a platební kartou. Pachatel pomocí platební karty provedl v době od 24. listopadu 2018 do 14. prosince 2018 několik neoprávněných platebních transakcí po celé České republice v celkové výši 16 300 korun. Dále se pachatel pokusil o několik neoprávněných platebních transakcí v celkové výši 28 000 korun. Poškozenému byla tímto jednáním způsobena škoda v celkové výši 18 300 korun," říká mluvčí policie Veronika Hokrová.

Policisté se případem začali zabývat a získali mimo jiné fotografie z kamerového záznamu, na kterých je zachycen podezřelý muž. Nyní policie shání svědky, kteří by ho poznali. "Policisté žádají o spolupráci všechny občany, kteří jsou schopni identifikovat osobu zachycenou na přiložených fotografiích, aby se neprodleně přihlásili na nejbližší obvodní oddělení Policie České republiky nebo zavolali na linku 158," dodává policejní mluvčí.

FOTO: Policie ČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24