QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

S testováním zaměstnanců začala už Vodárna Plzeň, chystá se i ZČU

04.03.2021 12:52

Vodárna Plzeň začala s testováním svých zaměstnanců už v únoru. Západočeská univerzita, kde pracuje přes dva tisíce lidí, se chystá na testování od pondělí 8. března.

kampus ZCU

"Se systematickým  testováním všech svých cca 400 zaměstnanců na covid-19 začala VODÁRNA PLZEŇ a. s. už 23. února. Společnost posiluje i další bezpečnostní opatření a zejména u administrativních pracovníků důsledně využívá home office," informuje mluvčí Vodárny Plzeň Dana Veselá.

Zaměstnanci vodárny jsou testováni každý týden na svých pracovištích, a to antigenními testy aplikovanými zdravotnickým personálem. Výsledky pak znají do 15 minut. Testování je pro zaměstnance povinné.

V současné době je uzavřeno zákaznické centrum vodárny v Malostranské ulici. Vše je tedy nutné řešit mailem nebo telefonicky (zc@vodarna.cz nebo na lince 377 413 222).  

Západočeská univerzita začne testovat zaměstnance v pondělí 8. března. Tady bude ale testování dobrovolné, určeno je především zaměstnancům, kteří nemohou  pracovat z domova.

„Vyzvali jsme naše zaměstnance, aby na pracovišti byli pouze tehdy, jestliže podstoupili v posledních sedmi dnech test na koronavirus, jehož výsledek je negativní, a současně nabízíme možnost nechat se otestovat přímo na univerzitě,“ říká rektor ZČU Miroslav Holeček.

ZČU zaměstnává přes 2300 lidí. Většině doporučila home office.

"Testování zajistí ZČU přímo ve dvou svých budovách, zaměstnanci se na něj budou registrovat v rezervačním systému. Pro ty z fakult a pracovišť v kampusu na Borských polích bude primárně určeno testovací centrum ve vestibulu Fakulty strojní, které bude v provozu vždy v pondělí a ve čtvrtek od 8 do 12 hodin, pro zaměstnance působící v centru města bude k dispozici testovací místo na Fakultě zdravotnických studií v Husově 11, které bude fungovat každou středu také od 8 do 12 hodin. Testování bude bezplatné a v obou univerzitních testovacích centrech ho budou zajišťovat zaměstnanci a studenti Fakulty zdravotnických studií, a to s využitím antigenních testů," uvádí tisková mluvčí ZČU Šárka Stará.

ilustrační foto ZČU

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24