Sankt Englmar láká na turistiku, stezku v korunách i zábavu pro rodiny

12.06.2019 11:11

V jednom z nejvýše položených míst Bavorského lesa leží krásné městečko Sankt Englmar. Turistům, milovníkům cestování, zábavy i rodinné pohody má opravdu co nabídnout.

gipfelfoto_pröller_mtb

„Přijíždí sem 90 tisíc turistů ročně, kteří zde stráví minimálně jednu noc. A dalších 100 tisíc jednodenních výletníků. Region nabízí 2 600 ubytovacích lůžek. Od roku 2018 se může pochlubit titulem zážitkové místo,“ uvádí Simona Fink, koordinátorka česko-bavorské spolupráce ze společnosti Arberland Regio.

Sankt Englmar stojí za návštěvu i v zimě, ale protože se blíží letní turistická sezona, zaměříme se na ni.

Je tu 125 kilometrů značených pěších tras a jedny z nejlepších cyklotras pro horská kola. „Zdejší trasy mountain bike jsou vyhlášené po celém Německu, jsou jich tu tři stovky, vedou krásnou přírodou,“ dodává Simona Fink.

IMG_4407a

Procházky či projížďky na kole můžete skloubit s dalšími sportovními aktivitami jako je třeba horolezectví anebo s odpočinkem, wellness služby jsou na vysoké úrovni.

Přímo v městečku Sankt Englmar leží zážitkový areál pro rodiny s dětmi s nejdelší bobovou dráhou v Bavorském lese a více než 30 atrakcemi. Tady se vyřádí jak malé děti, tak ty větší. Vstupné se žádné neplatí, většina atrakcí je zadarmo. „Naší novinou je minigolf. U areálu leží velké parkoviště,“ uvádí dále Franz Bindl, majitel areálu. Více zde.

Když vyjedete nad městečko, můžete navštívit areál WaldWipfelWeg se stezkou v korunách stromů, domem vzhůru nohama a zážitkovou cestou či cestou optických klamů. Majitel areálu Martin Six upozorňuje i na zvířátka, která tu jsou k vidění. Děti určitě skončí svoje putování v lanovém dětském centru nebo v dětském koutku v restauraci a dospělí zase mohou využít posezení na terase. Více i v češtině na stránkách areálu, klikněte sem.

Waldwipfelweg_woidlife_59637 - klein

A do třetice ještě další zajímavý tip v Sankt Englmaru, tentokrát nejen za zábavou, ale i poznáním. V roce 2015 zde bylo otevřeno centrum vědy „Bayerwald Xperium“. „Je to tu opravdu úžasné, a to hlavně pro děti a vědce. Ale nejen pro ně. Je tu více než stovka exponátů a zajímavostí, které si můžete sami zkoušet. Děti se opravdu nemohou odtrhnout,“ říká Simona Fink.

S ubytováním si v tomto regionu nemusíte dělat starost. Tak jako v ostatních turistických centrech v Bavorsku jsou k dispozici lůžka od nejlevnějších po ty dražší, v luxusních hotelech.  Krásné ubytování s veškerým komfortem seženete například na statku nebo v kvalitních hotelech. Např. zdejší 35 let fungující 4* hotel Angerhof patří mezi nejlepší německé hotely, nabízí 6 500m2 wellness plochy.

 

 

 

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24