QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Sekání kosou si můžete vyzkoušet přímo na plzeňském sídlišti

16.07.2020 13:00

Vysokou trávu na ploše vedle minigolfu v Manětínské ulici v plzeňském Bolevci pokosí sekáči už o tomto víkendu. Zapojit se může každý.

1

V červnu byl trávník posekán mozaikovou sečí, což je nový způsob šetrné úpravy, kdy se střídavě sekají jednotlivé části trávníku. Například včely a další hmyz se tak mohou přesunout na neposekané plochy. Cílem je sekat méně intenzivně a šetrněji k rostlinám i živočichům.

"Přijďte se podívat na další sekání kosou v Manětínské ulici, které proběhne na ploše vedle minigolfu. Při sekání kosou si můžete vyzkoušet sekání trávy pod odborným dohledem sekáčů, kteří vám kosu rádi půjčí.  Cílem je lidem ukázat techniku sekání kosou, možnost si sekání kosou vyzkoušet a zachovat luční květenu, která je i v sídlištní zástavbě velmi rozmanitá,“ zve radnice prvního plzeňského obvodu. Akce na trávníku vedle minigolfu proběhne v sobotu 18. července od 7 do 13 hodin.

"V posledních letech jsou trendem květnaté louky. Proto se v sídlišti snažíme původní květenu zachovat ručním sekáním,“ informuje dále obvod.

FOTO: ÚMO Plzeň 1

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24