QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Senioři a zdravotně postižení se mohou v Plzni hlásit o byty

17.06.2022 8:04

Druhá etapa výstavby městských bytů v Plzni na Zátiší je v plném proudu. Do 13. července se o byty mohou přihlašovat zájemci z řad seniorů a zdravotně postižených.

pixabay old

První etapa výstavby bytových domů na Zátiší byla ukončena v loňském roce. „Vloni bylo vybudováno osm domů se 77 byty, z toho 11 bytů bylo vyčleněno pro seniory a osoby se zdravotním postižením a dále 10 bytů jako bezbariérových. V září dokončíme druhou etapu, a to o deseti bytových domech se 102 byty, z nichž 38 bude určených pro seniory a osoby se zdravotním postižením,“ uvedl náměstek primátora David Šlouf, který za projektem stojí.

Přihlášky na byty z první etapy jsou již uzavřené a nyní probíhá vyhodnocení a výběr budoucích nájemců. O byty z druhé etapy se zájemci mohou hlásit do 13. července. „Aby se zájemce o byt mohl ucházet, musí mít vytvořenou registraci na dostupné bydlení pro seniory a osoby se zdravotním postižením, kterou provede na internetu,“ přiblížila Karolína Vodičková, vedoucí Odboru dostupného bydlení a sociálního začleňování Magistrátu města Plzně.

Byty o velikosti 2+kk a 1+kk nabízí město na realitním portále. Byty, registrace a veškeré informace naleznete zde. Zájemci mohou o bydlení žádat i osobně, a to na Kontaktním místě pro bydlení v Jagellonské ulici 8. Každé pondělí a středu od 8 do 17 hodin.

 

foto ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24