QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Seno se krade ve velkém. Jeho cena letos stoupla až čtyřnásobně

12.10.2018 19:08

Krádeže sena jsou v našem regionu na denním pořádku. V Boru u Tachova zmizely z pole balíky za téměř sto tisíc korun. Policie žádá o pomoc případné svědky.

maják foto QAP

Za nedostatek sena může letošní suché léto. Cena se proto vyšplhala místy až na čtyřnásobek. Ještě letos na jaře se seno prodávalo za 1 200 korun za tunu, teď je to přes 4 000 korun. Aktuální situace nahrává zlodějům.

K největší krádeži došlo o uplynulém víkendu u Janova na Tachovsku. Z pole zmizelo 60 balíků, majitel odhadl celkovou škodu na více než 90 tisíc korun. "Žádáme každého, kdo by měl k objasnění případu jakékoliv informace, aby je předal tachovským policistům nebo je kontaktoval na telefonním čísle 974 337 701 případně e-mailem tc.oop.tachov@pcr.cz,“ sděluje policejní mluvčí Hana Kroftová.

Zloději řádili i na Klatovsku. Včera zmizelo z pozemků u Křištína 42 balíků sena za více než 50 tisíc korun.

Policie dále vyšetřuje krádež sena na Merklínsku. Neznámý pachatel se vypravil do bývalého kravína v Bolkově. Vytrhl dřevěnou desku zajištěnou dvěma řetízky do zdi. Deska byla připevněna ve vstupu do kravína místo vrat. Zloděj pak odtud ukradl devět balíků v hodnotě 9 tisíc korun.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24