QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Série krádeží kol na Domažlicku je vyřešena. Policisté dopadli dvojici zlodějů

04.06.2019 18:37

Dva muži ukradli osm kol za 135 tisíc korun. Šest už jich dostali zpátky jejich majitelé. Zloději čekají na soud ve vazbě.

QAP_FOTO

Velký úspěch hlásí domažličtí kriminalisté. Podařilo se jim vyřešit sérii krádeží jízdních kol. Bicykly se začaly na Domažlicku ztrácet v dubnu, do května jich zmizelo na různých místech osm. Škoda dosáhla 135 tisíc korun.

"Kriminalisté pátrali po zloději, který ukradl jízdní kolo z pozemku u rodinného domu v Postřekově, ze zahrady u rodinného domu a z kočárkárny bytového domu v Příchovicích, z areálu firmy v Holýšově, z chodby bytového domu a z pozemku u domu v Domažlicích,“ sděluje policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Nakonec se policistům podařilo dopadnout dvojici zkušených zlodějů. "Jedná se o pětadvacetiletého a devětadvacetiletého muže z Domažlicka. Bylo zahájeno trestní stíhání obou mužů jako obviněných ze spáchání trestných činů porušování domovní svobody a krádež. Mladší z mužů se krádeží dopustil i přesto, že byl v posledních třech letech mimo jiné pro trestný čin krádeže odsouzen a potrestán trestem odnětí svobody na dvacet měsíců nepodmíněně, kdy trest vykonal v říjnu 2018. Ani starší ze zlodějů nemá čistý rejstřík trestů. Byl odsouzen k trestu obecně prospěšných prací ve výměře 300 hodin, který mu však byl změněn na trest odnětí svobody v délce trvání 300 dní a věznici opustil v květnu 2017. Odsouzen byl také pro trestný čin krádeže k podmíněnému trestu odnětí svobody, který mu byl změněn trest odnětí svobody nepodmíněně na osm měsíců, kdy trest vykonal v lednu 2018,“ dodává mluvčí.

Oba pachatelé čekají na soud ve vazbě. Hrozí jim až pět let za mřížemi. Většinu ukradených kol už se policii podařilo dohledat a vrátit majitelům.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24