QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Série nehod v regionu! Vážná nehoda uzavřela hlavní tah u Chotíkova - FOTKY

09.01.2019 8:43     09.01.2019 13:54

Nehody na řadě míst od rána zkomplikovaly provoz a také zaměstnaly záchranné složky. Vážná nehoda uzavřela ve středu ráno hlavní tah I/20 u Chotíkova na Plzeňsku. 

3
3215467

Počasí opět proškolilo řidiče v regionu. Od středečního rána vyjížděly složky IZS k několika nehodám. Ke střetu dvou aut došlo krátce před půl devátou ráno na hlavním tahu I/20 v úseku mezi Chotíkovem a Novou Hospodou, silnice musela být úplně uzavřená.

Kvůli zásahu a odstraňování následků musela být silnice přechodně úplně uzavřená. Zhruba po půl hodině se ji podařilo zprůjezdnit alespoň jedním jízdním pruhem. 

"Z místa byli převezeni dva muži s lehčím zraněním a jeden muž se středně těžkým zraněním do FN Plzeň na Lochotíně," řekla k zásahu mluvčí záchranky Mária Svobodová.

"Řidič, ročník 1990, osobního automobilu tovární značky Fiat Doblo jel směrem na Úněšov, sjel zřejmě při předjíždění neznámým řidičem mimo komunikaci do příkopu a strhl řízení do protisměru, kde se střel s vozidlem Škoda Superb, které řídil muž ročník 1973 jedoucím směrem na Plzeň. Na místě provedená dechová zkouška s oběma řidiči s negativním výsledkem," komentovala průběh nehody policejní mluvčí Iveta Kořínková.

K nehodě musely vyjíždět dopoledne složky IZS také k Meclovu na Domažlicku. "Mezi Meclovem a Srby došlo k nehodě jednoho osobního auta. Šlo o náraz do stromu. Vozidlo bylo mimo komunikaci. Řidič byl vyproštěn bez použití hydrauliky a předán do péče zdravotnické záchranné služby," řekl k další nehodě mluvčí krajských hasičů Petr Poncar.

Auto skončilo na boku u obce Hadačka na severním Plzeňsku. "Muž, ročník 1929, byl s lehčím zraněním převezen do FF Plzeň na Lochotíně," řekla mluvčí záchranky. Podle hasičů byla silnice namrzlá a na místo museli zamířit u silničáři.

"Dnes krátce po 12 hodině odpoledne jel řidič s osobním automobilem tovární značky Favorit od obce Hadačka směrem na obec Kopidlo. Muž pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy povětrnostním podmínkám a se svým vozidlem skončil na boku. Alkohol byl vyloučen dechovou zkouškou s negativním výsledkem," doplnila k nehodě mluvčí policie Iveta Kořínková. 

Bouralo se také na křižovatce mezi Třemošnou a Zálužím, kde došlo k bočnímu střetu dvou aut. "Z místa byli převezeni dva účastníci nehody. Žena, ročník 1967, na urgentní příjem FN Plzeň se středně těžkým zraněním a muž, ročník 1957, s lehčím zraněním na chirurgii na Lochotíně," uvedla k nehodě mluvčí záchranářů.

"Řidič osobního automobilu Ford Mondeo, ročník 1979, jedoucí od Třemošné nedal přednost osobnímu automobilu Škoda Fabia, které řídil muž, ročník 1957, jedoucímu po hlavní pozemní komunikaci I/27. Alkohol u řidičů negativní," dodala policejní mluvčí.

Záchranné složky musely vyjíždět také k havárii osobního auta u Výrova.

FOTO: HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24