QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Série přepadení pošt v regionu! Policie dopadla postrach poštovních úřednic

17.01.2019 9:48     17.01.2019 12:49

Policistům se podařilo rozlousknout případ série loupežných přepadení pošt v Plzeňském kraji. Maskovaný muž naposledy udeřil na začátku tohoto roku!

DSC05278

Postrach poštovních úřednic v regionu je v rukou policie. Poprvé udeřil v polovině října loňského roku, naposledy na začátku letošního roku. Scénář loupežných výprav byl vždy v podstatě stejný.

Jako první cíl si lupič vybral poštu v obci Líšťany na severním Plzeňsku. Maskovaný přistoupil k přepážce a pod pohrůžkou namířené zbraně donutil pracovnici pobočky k vydání finanční hotovosti. Hned druhý den přišla na řadu další akce. Tentokrát ve Šťáhlavech a postup byl stejný. Už v tu dobu policisté začali pracovat s verzí, že obě přepadení má na svědomí jeden a ten samý lupič.

Těsně před Vánoci pak došlo k dalšímu přepadení. "Dne 20. prosince 2018 kolem čtrnácté hodiny následoval další útok. Tentokrát si pachatel vyhlédl na jižním Plzeňsku poštu v Nezvěsticích. Maskován kapucí vstoupil dovnitř a pod hrozbou zbraně donutil dvě pracovnice pobočky k vydání finančních hotovostí," říká mluvčí policie Markéta Fialová.

Naposledy pachatel zaútočil začátkem tohoto roku. Tentokrát ovšem na Domažlicku, konkrétně v Meclově. "Na případech spolupracovali kriminalisté Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje, Městského ředitelství policie Plzeň a územních odborů Plzeň-venkov a Domažlice. V průběhu prověřování a díky vzájemné součinnosti kriminalistů napříč krajem bylo zjištěno, že všechny skutky mají společného jmenovatele, a to osobu pachatele. Kriminalisté zajistili záznamy z kamerových systémů, podařilo se jim zjistit vozidlo, které podezřelý muž užíval a pohyb auta v místě loupeží," pokračuje mluvčí policie. "Ve chvíli, kdy byly provedeny veškeré úkony a precizně zadokumentována trestná činnost a důkazní prostředky, byl vrchní komisařkou odboru obecné kriminality Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje obviněn 34letý recidivista pro pokračující zvlášť závažný zločin loupeže. Zároveň byl státnímu zástupci podán podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby."

Během výslechu se muž ke všemu přiznal a policistům vydal také maketu zbraně, se kterou pošty přepadával. Podle výsledků vyšetřováním lupiče k přepadávání pošt vedly finanční problémy.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24