QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Série vážných nehod pokračuje! Čelní střet na Tachovsku, vozidlo na střeše na D5

31.05.2020 14:59     31.05.2020 16:36

Bohužel ani neděle není na silnicích v regionu klidná. Vážná nehoda se stala na Tachovsku, zranili se 4 lidé. Dva lidé a dvě děti byli převezeni do nemocnice po nehodě na D5, odstraňují se i nehody na Klatovsku a dalších místech.

RV_6

Nehoda se stala před půl druhou na silnici 605 nedaleko Boru u Tachova, mezi obcemi Skviřín a Holostřevy na křižovatce u "Kadrnožky". Na místě zasahují všechny složky IZS.

"Zdravotnická záchranná služba z místa dopravní nehody transportuje ženy ročník narození 1976 a 1999, a dále muže r. 1994 do Stodské nemocnice s lehkými až středně těžkými zraněními. Ženu ročník narození 1963 transportujeme na urgentní příjem fakultní nemocnice v Plzni se středně těžkým zraněním. Všichni účastníci nehody jsou při vědomí a nejsou přímo ohroženi na životě," uvedla Andrea Divišová ze záchranné služby.

Podle policie nepřizpůsobila řidička rychlost a na mokré silnici dostala smyk. "Řidička v osobním vozidle Mercedes neměla přizpůsobit rychlost, na mokré vozovce se vozidlo v zatáčce dostalo do smyku a přejelo do protisměru, kde se střetlo s protijedoucim vozidle VW Golf (řidička 1963). Provoz v době šetření nehody byl řízen kyvadlově. V současné době je silnice plně průjezdná," uvedla v 16 hodin policejní mluvčí Hana Kroftová.

Nehoda se odstraňuje na dálnici D5 ve směru na Rozvadov, a to u sjezdu na Ejpovice. Vozidlo skončilo po půl čtvrté odpoledne mimo silnici na střeše.

"ZZS z místa nehody transportuje muže r. 1987, ženu r. 1985 a 2 děti s lehkými zraněními a k observaci na urgentní příjem FN Plzeň. Všichni jsou při vědomí a nejsou přímo ohroženi na životě," uvedla k nehodě Andre Divišová ze záchranné služby.

K další nehodě došlo odpoledne na Klatovsku, u obce Svéradice na silnici 174. Osobní auto skončilo v příkopu. Na místě jsou všechny složky IZS.

 

V neděli odpoledne se staly ještě další dopravní nehody. Aktuálně se odstraňuje nehoda na hlavním tahu I/27 u Kokšína nedaleko Švihova. Složky IZS zasahují u převráceného nákladního vozidla na Rokycansku u Přívětic a u nehody se zraněním ve Zborovské ulici v Plzni.

 

Policie zasahovala také u střetu 4 vozidel na Klatovsku. Vozidla se střetla u Dlažova, nehoda byla naštěstí bez zranění.

ilustrační foto

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24