QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Sériový zloděj dopaden. Na svědomí má dvě desítky vloupání

21.02.2020 12:04

Policisté objasnili rozsáhlou majetkovou trestnou činnost, kterou má na svědomí 34letý muž z Plzně. Vloupal se do dvou desítek objektů po celém kraji.

ilustrační foto_QAP foto (3)

Ze tří trestných činů teď policisté obvinili 34letého muže z Plzně, který se během loňského roku a počátkem letošního ledna vloupal do různých objektů napříč celým krajem.

"Muž se vloupal do domů, garáží, restaurací, ale i prodejen. Bral vše, co mu přišlo pod ruku. Cokoli, co mělo nějakou hodnotu a dalo se případně později zpeněžit. Peníze pak použil pro vlastní potřebu. S sebou si odnášel například nářadí, mobilní telefony, alkoholické nápoje, cigarety různých značek, jízdní kola, ale nepohrdnul ani žvýkačkami či samotnou finanční hotovostí. Celkem kriminalisté zadokumentovali 19 případů se škodou dosahující téměř 270 tisíc korun,“ sděluje policejní mluvčí Ivana Jelínková.

Obviněný čeká na rozsudek ve vazbě.  "Objasnit trestnou činnost se kriminalistům podařilo zejména na základě operativního šetření, důsledným ohledáváním míst činů, precizním zajišťováním a vyhodnocováním zajištěných stop a velmi dobré osobní a místní znalosti. Případ rozsáhlé majetkové trestné činnosti kriminalisté dále vyšetřují,“ dodává mluvčí.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24