Sezona letních kin je v plném proudu. Lákají hlavně české komedie

08.07.2020 20:06

Příznivci filmových projekcí na čerstvém vzduchu si v těchto dnech mohou vybrat z nabídky letních kin nejen v Plzni, ale i po celém Plzeňském kraji. Kde se během prázdnin promítá?

1

Až do konce letních prázdnin bude promítat letní kino v zámeckém parku v Křimicích. Na programu jsou především české komedie a pohádky natočené v loňském roce. Například v pátek 10. července se bude promítat komedie Poslední aristokratka, o den později snímek Teroristka a 25. července komedie ze sportovního prostředí Přes prsty. Projekce začínají v červenci vždy v 21:30.

Další ročník oblíbeného letního kina odstartuje 18. července na Plovárně v plzeňském Hradišti, promítat se bude americký snímek Tenkrát v Hollywoodu, 19. července uvidí diváci českou komedii Vlastníci a například 23. července to bude český film Po čem muži touží. Letní kino bude v Hradišti promítat do 26. července, začíná se ve 21 hodin. Vstupné činí 50 korun.

Během srpnových pátků mohou filmoví fanoušci vyrazit do areálu plzeňského pivovaru. U Formanky se bude promítat vždy od 21:30. Na programu budou snímky Vlastníci, Tenkrát v Hollywoodu, Přes prsty a Zrodila se hvězda.  

Do letního kina zaměřeného na náročnější diváky láká také plzeňské DEPO2015 v rámci prázdninové série akcí DEPOvLETU.

Letní kino funguje také v Klatovech, například 27. července zve na snímek Vandráci – Vagamundos, začíná se v 21:00.  Pod širým nebem se promítá také v Domažlicích. Od 23. do 29. července bude letní kino promítat v zámeckém parku ve Spáleném Poříčí, na programu jsou retro snímky jako Léto s kovbojem, Hrátky s čertem nebo třeba Kopretiny pro zámekcou paní.

Během letních prázdnin se mohou diváci těšit také na letní kino přímo na náměstí v Dobřanech. Oblíbená letní kina fungují také v Hrádku u Rokycan, Přešticích, Kralovicích, Makově nebo Stodě, širokoúhlé kino promítá v Neurazech.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24