Sezóna na Špičáku jde do finiše! Brány areálu se uzavřou v sobotu

28.03.2019 12:52

Lyžařská sezóna v areálu na šumavském Špičáku už definitivně finišuje. V sobotu se v sezóně 2018/2019 otevřou sjezdovku úplně naposledy. Letní sezóna začne o něco dřív.

IMG_20180127_133901

Podmínky na šumavském Špičáku byly a jsou v posledních dnech končící zimní sezóny hodně proměnlivé a mění se prakticky ze dne na den.

"Rozhodli jsme proto, že se u nás bude lyžovat jen do soboty 30. března, kdy ve 12:30 sezónu ukončíme,“ říká ředitel Ski&Bike Špičák Vladimír Kasík. Původně se provoz plánoval až do neděle 31.března.

Aktuálně se ještě lyžuje prakticky na stejných úsecích jako při startu této zimní sezony v půlce prosince 2018. To znamená na horním konci trojky Slalomové s přejezdem na dvojku U zalomeného a na rodinné Spodní Šanci v kombinaci s přibližovací sjezdovkou od parkoviště.

"Počasí už vykonalo své, na některých místech jsou vytátá místa a trať zúžená na třetinu. Všude je pouze firn. Prosíme proto všechny lyžaře, aby jezdili opatrně a dbali na svoji bezpečnost,“ dodal Vladimír Kasík s tím, že návštěvnost je v těchto dnech minimální, takže s určitostí se není třeba obávat jakéhokoli čekání na cokoli.

Sezóna na Špičáku tak bude mít 106 dnů a počet lyžařů se finálně pohybuje okolo hranice 105 tisíc. Bližší data poskytne areál v příštím týdnu.

V dalších týdnech už se areál začne chystat na letní sezónu. Ta by měla letos poprvé začít díky dohodě se správou NP Šumava dříve než v předchozích letech.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24