QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Sezona v galerii Ve stodole Evy Roučky začíná

21.07.2020 19:24

Sochařka a designéra Eva Roučka bude zahajovat tuto sobotu sezonu ve své galerii Ve Stodole v Břasích. Proč se letos nekonalo Indiánské léto a na čem aktuálně světoznámá sochařka pracuje?

3
123

Sochařka Eva Roučka každoročně pořádala v Břasích ve své galerii Indiánské léto, na které se sjížděli i umělci například z Francie. Toto léto ale nebude kvůli koronaviru. "Letos se bohužel Indiánské léto nepodařilo zorganizovat a sezona v galerii Ve Stodole začíná o mnoho později než obvykle," říká sochařka Eva Roučka, která v Břasích tráví jen část roku.

Zahajovat sezonu v galerii bude sochařka za několik dní. "Budeme zahajovat v sobotu 25. července v 17 hodin, zvu vás na skleničku. Přijďte pozdravit mé nové pilné „Sekretářky“," zve Eva Roučka.

Pro veřejnost bude otevřeno vždy v sobotu a neděli od 12 do 19 hodin.

A na čem sochařka a designérka Eva Roučka letos pracuje?

"Letos tvořím kamennou sochu pro Hořovickou nemocnici, starám se o dřevosochařské symposium v blízkých Radnicích a maluji zeď v parku v Ultramarínce zde v Břasích," svěřila se Eva Roučka.

Některé další akce byly přesunuty na září
5. září se bude konat v 18 hod. koncert bratří Pechmanových. Nenechte si ujít tento zážitek čtyř super nadaných brášků, z nichž nejstaršímu je 18 let.

26. a 27. září. se galerie Ve stodole zúčastní plzeňské akce „Otevřených ateliérů“

 

Díla Evy Roučky jsou známé po celém světě. 
Vystavovala po celém světě - v Japonsku, USA, Francii, Finsku, Kanadě apod.
Střídavě žije v Břasích na Rokycansku a ve Francii, kam emigrovala v roce 1979.

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24