Sezona začíná! Viktorka chce vrátit titul zpátky do Plzně

09.07.2019 19:08

Účast ve skupinové fázi v evropských pohárech a ligový titul – to jsou cíle Viktorky Plzeň pro nadcházející sezonu.

20190709_113546-IMG_0243

Přípravné období je u konce. Ligová sezona odstartuje už tuto sobotu. Viktorka změří doma síly s Olomoucí. Na podzim ji čeká  20 ligových kole, předkola evropských pohárů a MOL Cup.

K  ambicím Viktorie Plzeň pro nadcházející sezonu se na dnešní tiskové konferenci vyjádřil prezident klubu Tomáš Paclík. "Jako každý rok chceme navázat na mimořádnou loňskou sezonu, kterou jsme měli. V evropských pohárech chceme do skupinové fáze, v tuzemské soutěži hrát o nejvyšší příčky s cílem vrátit titul do Plzně,“ má jasno prezident.

Také trenér Viktorie Pavel Vrba věří, že je jeho tým na na sezonu připraven. "Jsem rád, že vstupujeme do soutěže dobře připraveni. Máme mužstvo, které mívá posledních několik let nejvyšší ambice, což chceme potvrzovat i nadále. Naším snem je hrát opět skupinu v Evropě. Týmu věřím,“ prozrazuje hlavní kouč.

"Jsem stoprocentně přesvědčený, že na sezonu jsme kvalitně a dobře připraveni. Slavia bude chtít titul obhájit, Sparta ho také bude chtít získat. My jsme připraveni dělat vše pro to, aby se ten půjčený pohár vrátil zpátky do Plzně,“ doplňuje generální manažer Adolf Šádek.

Podle Pavla Vrby jde česká liga jde kvalitou nahoru. „My a Slavia jsme v minulé sezoně byli úspěšní v pohárových zápasech, skupinu dobře odehrál také Jablonec. Dříve bylo nadšení alespoň z jednoho českého týmu ve skupinové fázi, z tohoto pohledu je vidět, že na klubové úrovni začínáme více konkurovat,“ říká.

"Myslím si, že největší zrcadlo bude nadcházející kvalifikace nejen pro nás, ale i pro Spartu, Slavii, Boleslav a Jablonec. Tam se ukáže, jestli jsme kvalitně připraveni na Evropu a velké zápasy. Já věřím, že ano,“ dodává stoper Jakub Brabec.

Pavel Vrba má na v kádru pět nováčků. Z Olomouce přišel střední záložník Lukáš Kalvach, ze Slovácka se pak na stejný post vrátil z hostování Dominik Janošek. Podhrotovou pozici by měl vyztužit slovenský mladík Christián Herc, který přišel na dvouleté hostování s opcí z Wolverhamptonu, ofenzivní posty pak posílil univerzál Ondřej Mihálik na hostování z AZ Alkmaar. Jako volný hráč pak z Legie Varšava přišel Adam Hloušek.

Plzeň se zároveň rozloučila s řadou dlouholetých opor. Kariéru ukončili Marek Bakoš a Daniel Kolář, oba však v klubu zůstali – první jako asistent trenéra Vrby, druhý jako sportovní manažer mládeže. Milan Petržela pak po 11 letech ve Viktorii přestoupil do Slovácka. Stěhovala se i řada dalších hráčů, někteří na hostování, někteří na trvalý přestup. Patrik Hrošovský se pak upsal belgickému Genku, do kterého přestoupí až po předkolech evropských pohárů.

FOTO: FC Viktoria Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24