QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Silnice mezi Dlouhou Vsí a Radešovem je opět zavřená

02.04.2020 12:15

S několikaměsíční úplnou uzavírkou musí počítat řidiči na jednom z hlavních šumavských tahů. Kudy vede objízdná trasa?

Uzavírka_ilustrační foto

Od začátku dubna platí úplná uzavírka dalšího úseku silnice mez Dlouhou Vsí a Radešovem. Doprava se sem vrátí 1. července.

Důvodem úplné uzavírky důležité silnice, která spojuje českou a bavorskou stranu Šumavy, je hlavně bezpečnost dopravy a také urychlení stavebních prací, které by v případě pouze částečné uzavírky nemohly probíhat naplno. Projíždět tudy mohou pouze záchranáři a linkové autobusy.

Objízdná trasa vede ze Sušice přes Podmokly a Dražovice do Kašperských Hor a Rejštejna, odkud pokračuje na Srní, Modravu a Horskou Kvildu.

Rekonstrukce zhruba 5,3 km dlouhého úseku silnice si vyžádá téměř 270 milionů korun. Investorem je Plzeňský kraj. Loni se dočkal rekonstrukce úsek silnice mezi Dlouhou Vsí a Kašperskými Horami.

"Se starosty dotčených obcí jsme se domluvili, že práce mezi Dlouhou Vsí a Radešovem proběhnou za plné uzavírky. V minulých letech jsme se snažili opravit co nejvíce šumavských silnic, teď se přesouváme do podhůří Šumavy. V letošním roce například chystáme výstavbu v podstatě nové silnice Číhaň – Kolinec, která zrychlí provoz mezi Kolincem a Sušicí. Jedná se o obchvat Číhaně a narovnání zatáček ve zmíněném úseku v nové stopě,“ sděluje náměstek hejtmana pro dopravu Pavel Čížek.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24