QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Silnice v regionu obsadily policejní hlídky! Kontroly budou pokračovat

22.08.2019 10:59

Policie na silnicích v Plzeňském kraji spustila v uplynulých dnech přímo sérii kontrol. Hlídky se soustředily mimo jiné na měření rychlosti. Kontroly budou pokračovat!

IMG_5774

Silnice v regionu byly v uplynulých dnech pod dohledem policejních hlídek. Proběhlo hned několik dopravně bezpečnostních akcí. navíc policie upozorňuje, že zdaleka nebyly poslední.

"Policisté se zaměřili zejména na dodržování předepsaných limitů rychlosti jízdy i další ustanovení zákona o provozu na pozemních komunikacích,  pátrání po hledaných osobách, věcech a odcizených motorových vozidlech, převoz návykových látek a zbraní. Zapojeno bylo celkem 62 policistů, kteří zjistili 73 přestupků, které byly vyřízeny v příkazním řízení v celkové částce 15 300 korun. Při akcích policisté zjistili jednu hledanou osobu, pachatele trestného činu a dva řidiče pod vlivem alkoholu," shrnuje výsledky mluvčí policie Dana Ladmanová.

V terénu byli hned celé tři dny také policisté na Domažlicku. "Policisté se zaměřili na dodržování předepsaných limitů rychlosti jízdy, ale i na dodržování zákazu požívání alkoholických nápojů u řidičů před jízdou a během jízdy. Během akce policisté také pátrali po pohřešovaných a hledaných osobách a hledaných věcech. Během akcí zkontrolovali 216 vozidel, přičemž zjistili 63 přestupků. Devětapadesát přestupků vyřešili na místě v příkazním řízení v úhrnné částce 29 900 korun, čtyři přestupky byly oznámeny správnímu orgánu k projednání," dodává mluvčí policie Dagmar Brožová. Nejčastěji řidiči opět platitli za příliš rychlou jízdu. Také na Domažlicku skončili v síti kontrol dva řidiči pod vlivem alkoholu. 

Dopravně bezpečnostní akce budou pokračovat...

Řidiči by se měli mít na pozoru i nadále. Policie už předem varuje, že hlídky od silnic jen tak nezmizí. "Policisté upozorňují všechny účastníky silničního provozu, že obdobné dopravně bezpečnostní akce se budou opakovat," uzavírá Dagmar Brožová.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24