QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

23.04.2024 11:00

Tip na výlet do Křimic

Nenáročná trasa plná zajímavostí vás zavede i do vyhlášené restaurace Roští.

Silný vítr a sněžení! Meteorologové varují kvůli sněhovým jazykům

12.01.2019 8:12

Počasí bude i během víkendu nejspíš hodně testovat řidiče v regionu. Zatímco v nížinách by mělo spíš pršet, od vyšších poloh bude sněžit. Platí výstraha kvůli sněhovým jazykům.

Sněhová situace 27_1_Pavel Němeček (4)

Sněhové jazyky na silnicích mohou v průběhu víkendu potrápit řidiče v regionu. Meteorologové vydali výstrahu, která platí až do sobotní půlnoci. Sněhové jazyky se nicméně mohou vyskytovat od středních poloh i v dalších dnech.

Sobota přinese zataženou až oblačnou oblohu. Zatímco v nížinách se objeví místy déšť nebo smíšené srážky, na horách by mělo znovu vydatně sněžit. K tomu se navíc přidá i silný vítr. "V polohách nad 700 metrů se místy očekává tvorba sněhových jazyků, na horách i závějí," informoval Český hydrometeorologický ústav.

Podobné to bude také v neděli. K zatažené obloze se v nižších polohách může přidat déšť a teploty do 5 stupňů nad nulou. Na horách ale bude opět sněžit a dál bude foukat silný vítr. Sněhové jazyky se na silnicích od středních poloh mohou vyskytovat i v neděli. Podobná situace by se měla opakovat také v pondělí.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24