QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

23.04.2024 11:00

Tip na výlet do Křimic

Nenáročná trasa plná zajímavostí vás zavede i do vyhlášené restaurace Roští.

Silný vítr opět udeří! V sobotu ráno očekávejte také mráz

06.05.2021 18:41

Komplikace na silnicích, nalítaný nepořádek na ulicích i nebezpečí úrazu uvolněnými předměty. Silný vítr dokáže napáchat spoustu škod. Další výstraha před silným větrem bude v platnosti v pátek 7. května.

IMG_0836

Meteorologové vydali další výstrahu před silným větem. Platí od pátečního poledne do deváté hodiny večerní. Je možné poškození stromů a lesních porostů, menší škody na budovách. Hrozí nebezpečí úrazu uvolněnými předměty a zlomenými větvemi, počítejte také s komplikacemi v dopravě. "Doporučujeme zajistit okna, dveře, odstranit nebo upevnit volně uložené předměty, zabezpečit skleníky apod. Dbát zvýšené opatrnosti při pohybu venku a při řízení vozidel. Na horách omezte túry a nevydávejte se zejména do hřebenových partií," uvedli meteorologové.

V sobotu 8. května už tolik foukat nebude, ale hrozí přízemní mrazíky. A to od půlnoci do osmé hodiny ranní. Pozor y si měli dát zejména zahrádkáři, protože hrozí nebezpečí poškození vegetace.

V neděli a na počátku příštího týdne k nám ale bude proudit teplý, postupně velmi teplý vzduch od jihozápadu až jihu. Jeho příliv ukončí pravděpodobně v úterý zvlněná studená fronta, která bude jen zvolna postupovat přes střední Evropu dále k východu. Denní teploty se ale budou od neděle pohybovat kolem dvaceti stupňů.

Foto: NP Šumava
 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24