QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

25.04.2024 11:29

Situace v souvislosti s covid-19 je v kraji dobrá. Po návratu z ciziny buďte opatrní

28.07.2020 7:25

Ze schůzky zástupců kraje, vedení  krajských nemocnic a hygieniků vyplývá, že situace v souvislosti s koronavirem je v Plzeňském kraji příznivá. Hejtmanství aktuálně nechystá žádná mimořádná opatření.

coronavirus-4904507_1920

"Situace v našem kraji je v tuto chvíli příznivá, přesto bychom rádi požádali veřejnost, aby dodržovala i nadále základní hygienická doporučení, a to především s ohledem na rizikové skupiny občanů,“ uvedla náměstkyně vykonávající funkci hejtmana kraje Marcela Krejsová.

"Pokud se vrátíte ze zahraniční dovolené, zejména z rizikových oblastí, apelujeme na všechny občany, aby zvážili návštěvu rodičů a dalších příbuzných v seniorských a zdravotnických zařízeních. V případě zavlečení nákazy do sociálního zařízení vystavujete nejen vašeho seniora, ale i ostatní nebezpečí nákazy včetně následné sociální izolace. A právě ta je pro seniory velmi náročná,“ dodala Marcela Krejsová.

Vzhledem k počtu aktuálně nemocných onemocněním COVID-19 v Plzeňském kraji nebyla v tuto chvíli odborníky z KHS a oblasti zdravotnictví doporučena vedení Plzeňského kraje žádná mimořádná opatření. I nadále zůstává povinné nošení roušek ve zdravotnických zařízeních, v tomto týdnu bude také zavedeno nošení roušek a rukavic pro návštěvy v zařízeních sociálních služeb Plzeňského kraje. Zároveň bude návštěvám doporučeno, aby zvážily po návratu ze zahraniční dovolené po dobu dvou týdnů návštěvu zařízení.

V Plzeňském kraji je podle aktuálních informací hygieniků 28 nakažených. Od začátku pandemie onemocnělo covid-19 celkem 706 osob,  662 se jich vyléčilo a 16 zemřelo.

Hygienci provedli celkem 12 805 testů, vystavili 3046 karantén, 3026 karantén už bylo ukončeno.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24