QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

23.04.2024 11:00

Tip na výlet do Křimic

Nenáročná trasa plná zajímavostí vás zavede i do vyhlášené restaurace Roští.

Skauting na Doubravce slaví sto let. Výročí připomene řada akcí

15.03.2019 18:41

Oslavy připomenou na konci března pohnutou historii skautského hnutí v této části Plzně i v celé republice. Součástí programu budou i Aprílové hrátky na Habrmannově náměstí.

skauti

Letos uběhlo sto let od prvních zmínek o skautingu na Doubravce. Zdejší skauti k tomuto výročí připravili na konec března oslavy, které připomenou historii skautingu a zároveň ukážou, jak se skautské hnutí proměnilo.

První část oslav připomene pohnuté dějiny skautingu na Doubravce.

"Skauti připravili v rámci oslav výstavu, která přiblíží dějiny doubraveckého skautingu a připomene jejich významné milníky a osobnosti – například válečné exilové letce Pavlíka, Šindeláře a Záleského či doubravecké osobnosti v odboji. Výstava bude volně přístupná v areálu kluboven pod Chlumem od 14 do 18 hodin  i s doprovodným programem,“ sděluje mluvčí skautského střediska 5. květen Plzeň Kristýna Hoblová.

"V 17 hodin  proběhne slavnostní nástup s pietním aktem uctění válečných letců a zasazením památečního stromu. Mimo jiné se dozvíte, například proč se doubravecké skautské středisko jmenuje 5. květen, jak se skauti zapojovali do odboje a jakou roli hráli při osvobozování Plzně,“ dodává mluvčí.

Na neděli 31. března odpoledne  připravili skauti  Aprílové hrátky na Habrmannově náměstí. Bavit se tady budou děti každého věku a za splnění několika výzev na ně čeká malá odměna. „Aprílové hrátky přiblíží skauting tak, jak vypadal před sto lety, i tak, jak vypadá dnes. Můžete se těšit na chození po laně, křesání ohně, táboření a spoustu dalších zajímavých aktivit,“ zve Kristýna Hoblová.

 

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24