QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Škoda sport park má nové skate hřiště. Vyšlo na víc jak 7 milionů - FOTKY

01.04.2019 11:02

Škoda sport park v plzeňských Doudlevcích nabídne v letošní sezóně velkou novinku. Kompletní obměnou prošlo hlavní skate hřiště uprostřed areálu.

foto-qap-cz (6)
foto-qap-cz (6)foto-qap-cz (1)foto-qap-cz (3)foto-qap-cz (2)foto-qap-cz (4)foto-qap-cz (14)foto-qap-cz (5)foto-qap-cz (8)foto-qap-cz (7)foto-qap-cz (10)foto-qap-cz (9)foto-qap-cz (11)foto-qap-cz (12)foto-qap-cz (13)

Druhý plzeňský obvod dokončil další etapu obnovy Škoda sport parku v Doudlevcích. Po tom, co byla vloni na podzim prodloužená in-line dráha, nyní se mohou těšit na velkou novinku vyznavači freestylu a skateboardingu.

Nové skate hřiště uprostřed areálu je dokončené. Prošlo kompletní přestavbou ve stylu vedlejšího bowlu. "Ve Škoda sport parku bylo na ploše o výměře 1490 m2 postaveno jedno z největších skate hřišť v Čechách. Původní kovové již nevyhovující překážky byly nahrazeny moderními prvky a nově zde vznikl prostor pro začínající a děti. Stavbu hradil obvod kompletně z vlastního rozpočtu  a do skate hřiště investoval více než 7 milionů korun,“  říká starosta druhého plzeňského obvodu Lumír Aschenbrenner. Stavba skate hřiště odstartovala v červnu loňského roku a dokončená byla letos v březnu.

Teď přichází na řadu terénní úpravy. "V areálu bude dále následovat provedení terénních úprav kolem skate hřiště a bowlu, čímž se obě stavby propojí a zlepší se tak hledisko bezpečnosti a komfortu uživatelů. Dokončení této etapy je naplánované během měsíce května 2019. Za terénní úpravy ve Škoda sport parku zaplatí obvod zhruba 900 tisíc korun. Do areálu se od roku 1999 do dnešního dne investovalo celkem 43,7 milinou korun," doplnil starosta obvodu.

Už teď je naplánované slavnostní otevření, které proběhne 5. června ve 14 hodin.

FOTO: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24