QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

23.04.2024 11:00

Tip na výlet do Křimic

Nenáročná trasa plná zajímavostí vás zavede i do vyhlášené restaurace Roští.

Škoda sport park se dočká vylepšení! Proměnou projde in-line dráha

10.02.2018 10:46

Škoda sport park projde revitalizací. Vedení obvodu už má hotovou studii a nyní město žádá o finanční výpomoc od Plzeňského kraje. Vylepšení se dočká in-line dráha.

DSC06594

Druhý plzeňský obvod chce pokračovat v revitalizaci sportovního areálu v Malostranské ulici. V loňském roce se dočkal novinky v podobě "bowlu", teď by měla obnovou projít in-line dráha. Město se na to pokusí získat dotaci od Plzeňského kraje.

Podání žádosti o dotaci ve výši 1,5 milionu korun schválili radní. Obvod už má hotovou studii na revitalizaci a momentálně se zpracovává projektová dokumentace. Celkem vyjde obnova na skoro 2 a půl milionu. 

"Druhý městský obvod má ve svém rozpočtu pro tuto akci vyčleněno 953 tisíc korun, ty budou použity na spolufinancování v případě, že se podaří krajskou dotaci získat. Požádáme o podporu z dotačního programu nazvaného Podpora vybudování a modernizace sportoviště v roce 2018,“ řekl ekonomický náměstek primátora Pavel Kotas. Dotace může být poskytnuta maximálně ve výši 80 procent skutečně vynaložených celkových nákladů, avšak pouze do výše 1,5 milionu korun. Žádost bude podána do 26. února.

Projekt nazvaný Revitalizace Škoda sport parku – etapa 1b spočívá v revitalizaci a prodloužení in-line dráhy. Dráha bude prodloužena o 130 metrů oproti stávajícím 425 metrům, část oválu v místě napojení bude zrušena, celá plocha dráhy bude pak povrchově sjednocena.

"Vzhledem k tomu, že areál Škoda sport parku je již v provozu téměř dvacet let a sportoviště jsou zastaralá, byla zadána studie revitalizace, uskutečněno veřejné projednání a na základě výstupů a požadavků veřejnosti dopracována studie. První stavbou realizovanou dle této studie byla výstavba nového skateboardového bowlu v roce 2017, plně financována z rozpočtu našeho druhého městského obvodu,“ uvedl starosta obvodu Lumír Aschenbrenner. Se stavbou obvod počítá i v případě, že krajskou dotaci nezíská. 

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24