QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Škodováci mají dvě zlata z Mistrovství ČR v krosu mládeže

29.03.2022 13:58

První venkovní republikové klání v této sezóně se konalo v zámeckém parku Slavkova u Brna, kam se sjeli nejlepší čeští krosaři v dorosteneckých a žákovských kategoriích.

start
startEma NovákováEma Nováková (2)Jan Škarban 2AK ŠKODA Plzeň - týmtrať 1

„V celkové medailové bilanci tak náš klub mistrovství v přespolním běhu ovládl stejně jako předtím Mistrovství České republiky ve vícebojích a chůzi i halový šampionát a dokázal, že naše mládež je všestranná napříč kategoriemi i zaměřením,“ říká trenér AK Škoda Plzeň Michal Černý.

Mezi medailového favorita patřil loňský žákovský mistr ČR Jan Škarban. Tento talentovaný běžec i v dorostenecké kategorii potvrdil formu, když cílovou pásku na trati 4 km proťal časem 12:56 minut jako první a stal se tak opět mistrem České republiky.

O největší překvapení šampionátu se postarala mladší žákyně Ema Nováková, pro kterou to bylo vůbec první republikové mistrovství v kariéře. Mladičká závodnice se již od startu držela mezi desítkou nejlepších, když ve druhém kole kilometrového okruhu se dokázala probojovat do samotného čela závodu. Do cíle pak přiběhla v čase 7:22 minut jako nová mistryně republiky své kategorie.

Cenný kov těsně utekl Kristýně Dvořákové, která se o něj pokoušela v kategorii dorostenek a nakonec skončila na čtvrté pozici. V top deseti se umístil také dorostenec Martin Honl, jehož bojovný výkon stačil na osmou příčku.

 

foto: AK Škoda Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24