QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Škodovka bude pokutu za události při utkání s Třincem vymáhat na fanouškovi

12.03.2019 18:47

Hokejový klub Škoda Plzeň akceptuje pokuty a trest udělený disciplinární komisí extraligy kvůli chování fanoušků při utkání s Třincem. Viník zaplatí 120 tisíc korun.

CG0A2606

Disciplinární komise hokejové extraligy už rozhodla o trestu  pro hokejový klub HC Škoda Plzeň kvůli událostem při březnovém utkání s třineckými Oceláři. Klub verdikt přijal a nebude se proti němu odvolávat.

V prohlášení, které dnes klub vydal, se jednoznačně distancuje od chování několika jedinců, kteří vhazovali na led a střídačku hostujícího týmu plastové lahve a další předměty. Klub dále uvádí, že bude nadále bojovat proti vulgárnímu skandování a vandalskému chování.

"Diváka, který plastovou lahví zasáhl hlavního sudího Jana Hribika, se podařilo díky rychlému zásahu pořadatelské služby a za využití kamerového systému v Home Monitoring Aréně jednoznačně identifikovat. Klub proto bude vymáhat pokutu ve výši 120 000 Kč právě na tomto divákovi,“ sděluje Škodovka v prohlášení.

Klub zároveň přijímá pokutu ve výši 50 000 Kč za porušení herního řádu extraligy, který se týká prodávání nápojů v plechových obalech. "Náprava byla zjednána okamžitě po utkání s Třincem a pro následující domácí duel s HC Energie Karlovy Vary byly všechny nápoje rozlévány do plastových kelímků,“ stojí dále v prohlášení.

Vzhledem k trestu odehrání jednoho soutěžního utkání bez přítomnosti diváků s podmínečným odkladem na zkušební dobu do 30.  dubna letošního roku HC Škoda Plzeň znovu důrazně apeluje na své příznivce, aby při povzbuzování svého týmu nepoužívali vulgární výrazy, neuráželi hráče ani rozhodčí a nic nevhazovali na ledovou plochu nebo do jiného prostoru směrem k ledové ploše.

Před utkání s Karlovými Vary k fanouškům promluvil Martin Straka, který je svým jménem důrazně žádal o slušné fandění, na multimediální kostce byly v pravidelných krátkých intervalech výzvy stejného ražení a vedení klubu se také  sešlo s jádrem fanoušků, které přizvalo k součinnosti na řešení této

situace.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24